Venčanice i princeze

13.09.2013 19:06

Venčanice i princeze

Oduvek me je interesovalo čemu tolika pompa oko venčanice? Šta je to što svaku ženu, buduću mladu, natera da potroši sate i sate razmišljanja o ovoj haljini. Maštanja od malih nogu kako će izgledati u njoj, za koga će se udati, kakva će biti sala za venčanje, koje će drugarice doći. Pa onda stotine pređenih kilometara u potrazi za onom pravom, pa stotine pregledanih sajtova sa venčanicama, pa stotine neprospavanih noći provedenih u razmišljanju o njoj – toj savršenoj venčanici. Toliki trud i tolika energija utrošena da bi se dotična haljina nosila jedan jedini put.

Zašto tako? O čemu se tu radi?

Verujem da je traženje venčanice toliki posao jer svaka od nas duboko u sebi želi da bude princeza makar jedan jedini dan. Zar ne? A ne živimo sve na Beverli Hilsu ili Dedinju pa da imamo svoju ličnu poslugu, i dovoljno slobodnog vremena. Biti princeza nije lako i nema puno mogućnosti za takvim načinom života. Svakodnevne obaveze, posao, kućni poslovi, besparica. Pa kad dođu deca, kreću obaveze oko njih i sve manje vremena za sebe. To nas čeka pre ili kasnije. Nema baš puno mogućnosti da se bude princeza. A celog života smo sanjale dan kada ćemo biti princeze. I to je ono presudno.

Venčanica i dan venčanja pružaju baš tu mogućnost. Pružaju mogućnost svima nama, bez obzira na materijalni statu, bez obzira da imamo vile i brodove ili ne. Pružaju nam mogućnost bez obzira na obrazovanje, godine, lepotu, građu, težinu, bez obzira na sve. Tada možemo da za trenutak pobegnemo iz stvarnosti. I tog jednog dana ćemo biti prava princeza, sa svojim izabranikom kraj sebe, sa prelepom frizurom, šminkom i onom pravom venčanicom…

Za trenutak će sve biti savršeno. I to ćemo pamtiti celog života. Nekoliko albuma sa slikama će biti ispunjeno našim slikama sa venčanja. Sa ponosom ćemo ih pokazivati svima, do kraja života. Kad god se rastužimo prisetićemo se tih slika, toga osećaja savršenog trenutka, velike sreće. Setićemo se muzike sa venčanja, šaputanja pri prvom plesu, podizanja venčanice prilikom igranja. Setićemo se svega…

I zato se potrudite da sve bude kako treba jer ćete toga dana biti princeza i toga dana ćete se zauvek sećati. Napravite da imate čega da se sećate.

Ne žurite, pažljivo birajte venčanicu. Vrlo je važno da odmah odredite cenu venčanice. Definišite maksimalni iznos koji možete sebi priuštiti i kada uđete u salon recite da vam pokažu venčanice samo do toga unapred definisanog iznosa. Nije pametno zaljubiti se u venčanicu koju sebi ne možete priuštiti, pa zato prvo odredite cenu pa onda sve ostalo. Nađite model i boju koja vam odgovara. Bela i krem su najpopularnije, ali ako ste odvažne pogledajte i druge boje. Probajte što više venčanica jer ista venčanica može drugačije da izgleda na vama i na nekoj mršavoj manekenki čiju ste sliku videli na sajtu salona venčanica.

Krenite na vreme, pogledajte što više predloga, a ako ne znate kako i gde da tražite, pogledajte preporuke na web portalu o venčanicama – http://www.vencanice-nis.com.