Koliko novca treba za savršenu svadbu?

22.11.2013 09:24

Koliko novca treba za savršenu svadbu?

Bogati i poznati od venčanja prave spektakl. Troše hiljade i hiljade ili stotine hiljada pa sve do famoznih miliona ne bi li obeležili dan koji im je važan. Takva venčanja neodoljivo podsećaju na još jedan njihov javni nastup, pa je i opravdana činjenica da greške ne sme da bude.

Kada su svetske zvezde u pitanju cifre prednjače ali i domaće estradne ličnosti za naše prilike dobro su odvezale novčanike ne bi li se u najboljem svetlu, raskoši i glamuru predstavile javnosti. Kada se uporedi razlika između svadbe 'običnog sveta' i venčanja bogatih, proporcionalno je ista u svetu i kod nas.
 
U želji da isprate svetske trendove poznate Srpkinje izdvojile su mnogo novca za ostvarenje i prezentaciju svog sna. Zato imamo svadbe koje su koštale nekoliko desetina, stotina do nekoliko miliona evra.


1.Najskuplje venčanje procenjeno na preko 20 miliona dolara imala je bivša članica grupe „Models“.  Sandra Nikolić i ruski milijarder Andrej Melničenko napravili su svadbu o kojoj mogu samo da maštaju čak i svetski poznate zvezde, koje su se u ovom slučaju pojavile kao zaposleni.  Na svadbi su pevali Kristina Agilera, Vitni Hjuston i Hulio Iglesijas. Ovo venčanje koje je galantno platio “srpski zet” čak se i na forbsovoj listi kotira kao jedno od najskupljih.


2.Na domaćoj sceni ovakvo venčanje mogle bi da isprate samo Jelena Jakovljević i Emina Jahović koje su se udale za šeike, ali nijedan medij nije preneo koliko je novca potrošeno za venčanja ovih dama. 

savrseno vencanje


Bogatstvo koje su imale na raspolaganju lako su utrošile i druge zvezde sa naših prostora, a ako se uporede sa gore navedenim izgledaju kao jeftina popodnevna čajanka, pa ipak za naše prilike su luksuzna.


3. Prema izveštavanju medija na drugom mestu našla se Dara Bubamara, koja je sa svojim izabranikom  potrošila  oko 120 000 evra.  A pre same svadbe ovaj događaj je folkerka najavljivala kao venčanje decenije. Prema onome što se pisalo, samo je za pozivnice potrošeno preko 2000 evra. Oko sale za venčanja ova folkerka nije brinula, sve je organizovano u Hotelu prak do kojeg je mladence dovezla bela limuzina.

vencanje poznatih


4. Cecu dugo nije mogao niko da pretekne. Njeno venčnje 1995. godine bilo je jedno od najluksuznijih na našim prostorima, a pored domaćih prenosili su ga i svetski mediji. Svadba u Interkontinetalu,  Arkana je koštala 100 000 maraka.

svadba veka


5. Svadba Lepe Brene i Bate Živojinovića takođe je bila jedna od svadbi decenije. Tada mega popularna jugoslovenska zvezda, svoj brak sa poznatim teniserom proslavila je za 50 000 maraka.

svadba decenije


To su svote koje su naše estradne zvezde izdvojile da obeleže najsrećniji dan u svojim životima. Svako od tih venčanja bilo je lepo i glamurozno na svoj način, mlade su se osećale i verovatno ponašale kao princeze, a ako ćemo iskreno skupo su platile takav tretman. U odnosu na neke druge svetske zvezde pomenute zadnje cifre su mizerne ali su za naše prilike i standard kojim živimo i više nego luksuz.
Koliko je potrebno za savršeno venčanje zavisi od vaših afiniteta, i na kraju, budžeta kojim raspolažete, pravila ne postoje.

U svakom slučaju koliko god da su koštala za mladence su njihova venčanja bila veličanstvena.
Vođeni ovim osećajem ma koliko da potrošite nije ni malo ni previše ukoliko ste vi srećni.