Kako odabrati poklon za svadbu

31.10.2016 08:43

Kako odabrati poklon za svadbu
Kada dobijete pozivnicu za venčanje, najpre se obradujete što će dvoje ljudi uploviti u zajednički život i takozvane bračne vode, a odmah zatim vam na um dolazi i pomisao šta bi to mogao da bude idealan poklon za taj veliki dan.
 
U današnje vreme kada nam poslovi, porodica, svakodnevne brige i problemi ne dozvoljavaju da se opustimo i budemo baš puno kreativni, većina gostiju se odlučuje na poklon u vidu koverte sa novcem. To svakako nije ni malo loš dar, jer je u najvećem broju slučajeva mladencima i najpotrebniji. Odvaja se obično određena suma novca, svakako u skladu sa vašim mogućnostima, ali i da mladencima preostane nešto, makar malo više od uloženog.
 
Neretko se gosti odlučuju i na poklon u vidu kakvog vaučera za kupovinu. Na vaučeru se obično nalazi određena suma novca, a takođe se mladenci mogu i obavezati na kupovinu u određenoj radnji. To su najčešće centri u kojima oni mogu naći sve potrepštine za kuću, od bele tehnike, do delova nameštaja, dekorativnih predmeta, lampi i slika.
 
Ako želite da čestitate mladencima na poseban način i da se svojom čestitkom izdvojite iz mase drugih, pokušajte sa nekim originalnim poklonom. Tako na primer veoma lepi pokloni mogu biti escajg, posuđe ili bilo šta drugo što omogućava da se na njemu ugraviraju inicijali mladenaca, datum i mesto venčanja. To su obično predmeti od srebra ili pak posrebreni, opet sve u zavisnosti koliko vaši finansijski dijapazoni to dozvoljavaju. Porcelansko posuđe je takođe poklon na koji se mnogi gosti odlučuju.
 
Uvek se naravno možete dogovoriti sa mladencima šta je to što bi oni najviše priželjkivali da dobiju, šta bi ih najviše obradovalo ili koji bi im poklon najviše mogao biti od koristi u budućnosti. Tako, rodbina ne zaostaje sa poklanjanjem komada nameštaja, bele tehnike, televizora ili bilo kakvih drugih aparata za kuću koji bi mogli da zatrebaju. 
 
Vi, kao prijatelj, možete im priuštiti i karte za neko kraće putovanje, uplatiti im mini odmor na nekoj destinaciji gde bi vreme imali samo za sebe, a uz sve to i jedan fotoaparat kojim bi mogli da zabeleže svoje zajedničke trenutke, ili pak digitalni ram na koji će svoje utiske preneti i prezentovati svima koji posete njihov dom. Svakako da će im ovakav vid poklona dugo ostati u lepom sećanju.
 
Bilo šta da izaberete, nećete pogrešiti. Vi ste na venčanje pozvani kao drag gost i samo vaše prisustvo i dobro raspoloženje doprineće venčanju i mladenci će vam zbog toga biti veoma zahvalni.