Neobična venčanja

04.10.2013 12:37

Neobična venčanja

Venčanja na Dan zaljubljenih ili u ponoć na Novu Godinu odavno su prestala da budu zanimljiva. Pojedini mladenci daju sve od sebe da njihovo venčanje bude jedinstveno, neviđeno, adrenalinsko… pri tom se izlažu raznim opasnostima, izigravaju akrobate, a ponekad su i svi gosti uključeni u neki zadatak tokom vencanja. Neretko takve vesti obiđu čitavu planetu, pa se tako maštoviti mladenci upišu u istoriju.

Lokacije za svadbe su raznolike, od krovova zgrada, preko zoo vrta, pa do rudnika.

Skok sa bandžija samo je jedna u nizu ideja za neobično venčanje. Jeroen i Sandra Kupers iz Belgije odlučili su da sudbonosno DA izgovore na platformi 50 metara iznad zemlje, nakon čega su skočili  bandžijem. Jedna romantična priča stiže iz Srbije: Beograđanka Tatjana Rašević doživela je nezgodu na Mont Everestu kada je čudom preživela zahvaljujući Nenadu Podovcu pripadnik 161. brigade za obezbeđenje aerodroma u Nišu.  Tanja se kasnije udala za Nenada baš na mestu gde je on spasao.

Turski ronioci Birkan Erdem i Ajsel Kerimoglu venčali su se u julu ove godine istanbulskom akvarijumu, a svedoci su im bile ajkule! Oni su u ovom akvarijumu i odigrali prvi ples, a tek kasnije su izašli i pozdravili se sa gostima koji su ceo čin venčanja posmatrali kroz staklo. Englezi Kejti Hodžson i Daren Mekvolters izgovorili su "da" vezani na krilima aviona! Koristili su radio stanice kako bi se čuli, a gosti su venčanje pratili preko razglasa.

Za kakvo god venčanje da se odlučite, jedno je sigurno: pamtićete ovaj dan zauvek!