Razmažena mlada

07.12.2013 11:29

Razmažena mlada

Uz neograničen budžet svaki hir je izvodljiv. To je uglavnom parola svih nevesti koje se bogato udaju, a još češće isto tako razvode. Kada se pogleda sa strane zakoračivši na ludi kamen te žene zaista umeju da polude, bar tako tvrde organizatori elitnih venčanja. Čini se da su više zaljubljene u sam čin venčanja, organizaciju, venčanice i dekoracije cvećem, nego u tu malu sporednu figuru, budućeg muža koji najčešće i plaća taj karneval.

Kada se spoje novac, ukus i stav, ma koliko da je teško izvodivo takvo venčanje uvek je savršeno. Ali sa druge strane kada dobijete klijenta koji ne zna šta hoće, nije siguran u to šta mu se sviđa, pritom prihvata predloge, a zatim konstanto menja mišljenje, možete samo da se pomolite da će sve biti OK i da u momentu kada oni kažu da odahnete jer je za vas tu završen veći deo posla.

Svaki korak se planira satima, ne daj Bože da neko ima lepše, raskošnije venčanje. Od momenta kada se dvoje odlučuju na zajednički život napravljen je čitav projekat na kome rade milioni malih nebitnih ljudi, marljivih mrava koji su tu da zadovolje želje razmaženih hirovitih mlada. Ukoliko je dovoljno novca složićete se ništa nije problem da se nabavi, ali vreme se ne može novcem kupiti. Menjanje mišljenja u poslednji čas često ruši celu konstrukciju kao kulu od karata. Moja dobra prijateljica je godinama organizovala venčanja, ali je na kraju za svadbe rekla da je posle toliko realizovanih poželela da se nikad ne uda bar ne na klasičan način. Sala za svadbe podseća je na kuću straha, sa ehom promeni, dodaj, zameni. Kako voli da se našali, sada joj je mučno i da bude gost. Za jednu svadbu je tražila devojčicu starosti  do 12 godina, sa plavom kosom i da svira violinu, uz to sve pristanak roditelja. A onda na dan pred svadbu mlada se setila belih labudova jer je upravo gledala film. Koliko je teško pronaći odgovarajući prostor, zakupiti ga i moliti Boga da se potrefi sa datumom koji je za mladence poseban, zna samo ona. Mesecima je lovila, podmićivala da dobije prostor luksuznog hotela, baš na željeni datum. A onda je mladi, fancy fotograf sugerisao da pomeri venčanje bar za jednu nedelju jer će vreme biti optimalnije za snimanje!!! Istina je bila da fotograf ima još jednu tezgu i ograničenu mladu koja je zaslepljena svojom željom da bude lepa zaboravila na sve. I tako je Ivana (organizatorka venčanja) poželela beneficirani radni staž. Takvih primera je mnogo, a ja ih se sećam samo nekoliko. Muka, napor, strah da neće uspeti, rokovi i nesiguran teren samo su neki od pratećih problema ovog posla, ali na kraju kada se svi pa čak i neukusni zahtevi realizuju, olakšanje i uspeh nenadmašivi su. Sada kada mi pokaže snimke venčanja na kojima je bila glavni moderator, ne priča sa gorčinom, već sa ponosom.