Letovanje u Grčkoj

09.03.2016 07:55

Letovanje u Grčkoj

Par meseci nas deli od vrelih letnjih dana, a rani booking smestajnih jedinica u Grčkoj je uveliko u toku. Ove godine je poranilo interesovanje turista za letovanjem. Ako posetite agencije uverićete se i sami da je veliki broj apartmana i hotela u Grčkoj rezervisan još u januaru.

Tradicionalno, najomijenija destinacija za letovanje srpskih turista je Grčka. Ali, ova godina se izdvaja u odnosu na prethodne.

Grčka, nikad popularnija nego ove 2016.godine!

Povećan je broj zainteresovanih za odmor u Grškoj. Ne samo da su zainteresovani oni koji godinama odmor provode u nekom grčkom letovalištu, već se povećava broj turista koji su ranijih godina letovali u Turskoj, Egiptu ili Tunisu. Kako nam tvrde iz turističkih agencija upravo je to razlog sto su najpopularnija letovališta već rezervisana za udarni deo sezone, odnosno jul i avgust.

Kako smo saznali u turističkoj agenciji Go-Go Travel letovanje u Grčkoj nikada nije bilo popularnije i da su skoro svi apartmanski kapaciteti popunjeni. Naravno, shodno interesovanju i ponuda apartmana za leto u Grčkoj se proširila novim, tek izgrađenim vilama ili vilama koje ranijih godina nisu bile dostupne za turiste iz Srbije. Bez obzira što se broj slobodnih apartmana za letovanje u Grčkoj drastično smanjuje, uverili su nas da razloga za brigu nema i da svako ko želi da se ovog leta opusti u Grčkoj, moćiće to da uradi.

Osim grčkih ostrva i poznatih i popularnih mesta na Halkidikiju, na regiji Sv. Đorđe ili letovaišta iz Olimpske regije, poslednjih godina se povećava broj novih, manje istraženih mesta, koja su podjednako lepa i zanimljiva sa mnogo sadržaja koje će ulepšati i upotpuniti vaš godišnji odmor. Grčka vas čeka svake godine i pruža pravo uživanje u toplom moru na neverovatnim plažama uz fenomenalan provod u tavernama i beach barovima.

Svakako, najtraženije destinacije za leto u Grčkoj su: Tasos, Sitonija, Kasandra i čarobni Zakintos... Veliku popularnost dobija izuzetno šarmantno ostrvce Evia, kao i mestašca na svega 50-ak kilometara od Soluna poput Nea Flogite i Nea Plagie.

Nea Flogita i Nea Plagia su međusobno spojena mesta ispred Nea Mudanje. Svi vozač znaju da se kod Nea Mudanje odvajaju putevi za Kasandru i Sitoniju, tako da ćete ova mala mesta pronaći skretanjem pre ove poznate račve. Mala ušuškana mesta, puna topline u kojima ima zanimljivog sadržaja za sve generacije postala su izuzetno tražena. Ova letovališta posećuju brojni turisti, a vikendom ćete sresti brojne mlade Grke koji uživaju u dobrom provodu.

Može se slobodno reći da Nea Flogita predstavlja idealno mesto za porodična letovanja. Dečji mobilijari, igraonice, poslastičare oduševiće kako najmlađe klince, tako i malo stariju decu. Nea Flogita je jedno od grčkih letovališta za koje možemo slobodno reći da poseduje kafiće koji se svrstavaju među najlepšim u tom delu Grčke. Veliki kafići, osim što imaju ležaljke i suncobrane na samoj obali, imaju i prelepe bašte. Udobne garniture za sedenje smeštene su ispod palmi i prelepo ošišanih krošnji drveća. Ako pod pojmom savršeno letovanje podrazumevate sunčanje na ležaljkam na širokoj plaži, bistro more i večernje šetnje kao i izlaske u prelepim kafićima onda je ovo svakako pravo mesto za vas.

Ostrvo Evia privlači sve veći broj turista. Najpopularnija mesta na ostrvu su Edipsos i Pefki.
Edipsos ili grčka Nica, kako ga zovu zbog svog izgleda, je jedna od najpoznatijih banja u Grčkoj. Osim prekrasnih peskovitih plaža, kristalno čistog mora, Edipsos predstavlja pravu atrakciju za turiste i zbog termalnih izvora i fantastičnih vodopada tople vode koji se ulivaju u more. Priznaćete, svakako mesto koje se mnogo razlikuje od drugih letovališta! Ipak, vodopade ne možete tako često sresti na letovanju.

Drugo popularno letovalište na ovom ostrvu je gradić Pefki. Pefki predstavlja jedno mirno mesto, bogato zelenilom i borovim šumama. Pefki će vam pružiti idealan porodični odmor i uživanje. Sunčanje na jednoj od najdivnijih plaža, kupanje u kristalnom moru i odmor u prirodnoj hladovini borovog drveća učiniće vaš odmor nezaboravnim. Ako odlučite da svoj odmor provedete na ostrvu Evia, preporučujemo da iskoristite rent-a-car ili sopstveni auto i obiđete okolne plaže, jer nećete zažaliti. Najudaljenija od ovih poznatih letovališta, ali plaža koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim je plaža Limniona Mesochoriou. Ništa manje čarobna je i plaza Krya Vrysi. Između Pefkija i Edipsosa su brojne plaže poput Lihadonisia Beach, St. Nicholas Beach, Lixada, kao i Golden Beach i mnoge druge koje svakako vredi posetiti.

Naravno, osim ovih letovališta i ove godine je takođe veliko interesovanje za već uveliko poznata mesta na Kasandri poput Polihrona, Pefkohorija, Hanijotija, naravno i Klitea, Nea Potidea... Turisti koji letuju na takozvanom prvom prstu obavezno treba da svoje letovanje upotpune boravkom na nekoj od plaža. Plaže poput Afitos beach, Paradiso beach nalazi se u blizini poznatog letovališta Pefkohori, kao i Xenia beach koje mogu vaš odmor učiniti još prijatnijim.

Uvek popularna Sitonija, ove godine moglo bi se reći je još popularnija! Nikiti, Sarti, Neos Marmaras, Kalamitsi, Toroni samo su neka od najtraženijih i najposećenijih letovališta na Sitoniji.

Leto nam je na pragu i vreme je da isplanirate svoj idealan odmor. Idealno letovanje podrazumeva lepo I čisto more, prekrasne plaže i dobro društvo! Izaberite pravo društvo, izaberite bilo koju destinaciju u Grčkoj i uživajte!