Pozivnice i zahvalnice – lep gest prema zvanicama

23.07.2015 08:31

Pozivnice i zahvalnice – lep gest prema zvanicama

Kada organizujete venčanje i svadbenu proslavu, jedno od ključnih pitanja biće dekoracije za venčanja. U to svakako spadaju i pozivnice i zahvalnice, iako vam na prvi pogled ne deluje tako. Uobičajeno je da se najmanje dva meseca ranije predaju pozivnice onima sa kojima želite da obeležite taj dan. Osim informacija koje nose, one ostaju i kao draga uspomena onima koji su bili sa vama, pa često svoje mesto nađu i u albumu, među svadbenim fotografijama. Upravo iz ovog razloga nastale su i zahvalnice, koje dodatno svakoj zvanici ukazuju da su je mladenci od srca pozvali na njihov važan događaj. Zbog toga je bitno da se uklope u sve ostale dekoracije za venčanja, kako bi doprinele skladnosti.

ŠTAMPA POZIVNICA I ZAHVALNICA

Digitalna štampa pozivnica i zahvalnica uobičajan je način da svoju ideju pretvorite u realnost. Različitih dimenzija i dizajna, mogu se prilagoditi i vašim potrebama. Od onih jednostranih, do onih koje se rasklapaju ili imaju neobične otvore, ukrase, sve je moguće izvesti. Koristi se kvalitetan papir, ali moguće je štampati pozivnicu ili zahvalnicu koja će izgledati kao fotografija. Postoji mogućnost i da ih smestite u ukrasnu kutiju, da ih upakujete kao pergament i slično. Postoje široke palete boja koje možete odabrati, a pozivnice i zahvalnice ne moraju da budu samo u jednoj. Ono što daje posebnu lepotu jeste tekst, koji može da bude vrlo originalan, duhovit, romantičan ili sasvim informativan, sve po vašoj želji. Digitalna štampa će reči preneti na papir takođe na način koji vi želite – određenim fontom, veličinom slova, rasporedom teksta i tako dalje.

HVALA!

Ova reč ima samo pet slova, ali sa sobom nosi mnogo više. Volimo da je čujemo, jer znamo da smo za neku osobu nešto učinili, čime je ona zadovoljna. Zahvalnicama nam mladenci poručuju da su srećni što smo bili uz njih, a svakako se zahvaljuju i na poklonu koji donesemo. Zahvalnice kao dekoracije za venčanja odličan su izbor, jer će ulepšati prostor onih kojima je namenjena. Digitalna štampa je jedan od izbora kako ih možete pripremiti, mada se preporučuje i da budu rukom pisane, kako bi bile lične. Ukoliko vam to oduzima previše vremena, neće izgubiti na smislu ni ukoliko budu svima namenjen iste. Uz njih možete priložiti i fotografiju mladenaca, ali i grupnu fotografiju i slično. U skladu sa vremenom, neki mladenci biraju da dele zahvalnice prilikom primanja poklona ili po odlasku gostiju kući. Takođe, postoji praksa da se nakon određenog vremena šalju poštom, što se u američkoj kulturi radi nakon medenog meseca.