Dekorativna trpeza za proslavu vašeg venčanja

28.10.2016 11:55

Dekorativna trpeza za proslavu vašeg venčanja
Prilikom organizovanja proslave venčanja vodimo računa pre svega o prostoru, muzici i hrani. Ova tri elementa ključna su za dobar provod. Ideje kao što su one koje se tiču dekoracije venčanja najčešće prepuštamo stručnjacima.  Međutim, svakako možemo i sami da doprinesemo. Za početak, predložite da ono što će se naći na vašoj trpezi takođe bude u skladu sa celim motivom proslave, odnosno da bude deo dekora. 
 
Dekorativni meni
 
Podsetite se svih onih ketering stolova koje ste imali priliku da vidite, ali i da uživate u đakonijama. Izgled je veoma bitan. Upravo zato bi i hrana i piće kojim ćete poslužiti svoje goste trebalo tako da izgledaju. Ovde je najbolja opcija da angažujete profesionalce, koji su u stanju da prave čak i figure od hrane, ako to želite. Predjelo je prvo na redu. Ovde možete da slažete boje, punite povrće, iskoristite jaja i paradajz kako biste napravili pečurke, pravite ružice ili oblik srca. Ideja je na pretek! Potom sledi glavno jelo. Ono može biti posluženo na dekorativnim tanjirima ili i posebno aranžirano. Držite se kontrasta i asimetrije. Napravite apstraktni oblik ili ispišite nešto na tanjiru. Mašta je vaš saveznik! Na kraju dolazi desert. Osim što može biti dekorativan, u smislu da bude drugačiji od očekivanog, odnosno da torte zamene parfei, sladoled ili kuglice na štapiću, može da se odnosi i na sam izgled. Ovde imate mogućnost da kombinujete slatkiše, da dekorišete čokoladom ili fondanom, da uključite voće. Ukoliko imate lajt motiv svadbe, neka bude vidljiv i u desertu. Ako je to omiljeni cvet, pokažite ga, ako je muzika, dodajte svemu malo nota. 
 
 (Foto: http://www.deliciouslysortedibiza.com/)
 
Dekoracije pića
 
Ukoliko želite da iznenadite svoje zvanice, dekorišite svako piće odgovarajućim voćem, biljkom ili začinom. Poslužite ih uz led sa ukusom, lizalice ili voće koje ste natopili alkoholom. Kada su u pitanju kokteli, angažujte koktel majstora, koji će prikazati sve potrebne boje, dekorisati čašu korom citrusa, trakama krastavaca ili jestivim voćnim štapićima. Espresso kafa će biti još jedan kec u rukavu, jer pravi barsiti znaju da izvedu neverovatne oblike u peni. Tako poslužujte kafu sa rozetom, srcem, pandom ili drugim zanimljivim oblicima, koji se mogu izvesti pomoću vrelog mleka. 
 
Ove savete možete da primenite i u svom domu, bilo kojim povodom. Uživaćete u novotarijama, a sigurno i u ukusu vaših specijaliteta, možda mnogo više nego pre. Najvažnije je upravo da ono što je lepo za oko, bude lepo i za vase nepce.