Novi svadbeni trendovi: bidermajeri u modernim formama i sa aksesoarima

29.03.2016 12:05

Novi svadbeni trendovi: bidermajeri u modernim formama i sa aksesoarima

Svaki element venčanja kao savršenog dana gotovo svakodnevno dobija nove, originalnije i romantičnije forme: torte, bidermajeri, dekoracija prostora, posluženje, iznova i iznova dobijaju potpuno drugačije vidove. Pošto su bidermajeri jedan od ključnih momenata svake svadbe, i oni se stalno na potpuno inspirišuće načine menjaju – u obliku, posebnim dodacima i bojama.

Indeks oblika u kojima se mogu naći bidermajeri

Klasični bidermajeri koje svi uglavnom prepoznaju kao posebno romantične su oni formirani u punom krugu, sa kratko sečenim drškama cveća, tako da se čak i u drugim prilikama poklanjani buketi u ovom obliku nazivaju bidermajeri.

Naravno, vi možete odstupiti od ovog klasičnog izgleda, te vaš izbor mogu postati bidermajeri u kaskadnoj formi, koja podseća na obrnut trougao. Jednu od verzija, sa druge strane, klasičnog okruglog oblika predstavljaju bidermajeri kojima se ostavljaju duge stabljike cveća.

Sve moderniji i popularniji stil, opet, čine bidermajeri u formi lopte sa drškom na vrhu, koji se nose poput torbice i veličanstveno bacaju.

Njih prate bidermajeri u tzv. pageant formi, pakovani u vidu vodoravne linije, tako da drške cveća budu sa jedne a sami cvetovi sa druge strane. Oni su posebno dobar izbor za sve one mlade koje vole opušteniji izgled i koje žele da njihov buket bude inspirisan prirodom.

Najsvedeniju formu imaju čuveni „posy“ bidermajeri, koje čine tri ili pet cvetova sa dugim stabljikama, pakovanih tako da cvetovi zauzimaju najmanji, gornji deo, dok se akcenat stavlja na dužinu stabljike. Oni mogu delovati veoma romantično.

Nakit kao osnovni dodatak bidermajera

Pošto su bidermajeri uglavnom imali dodatke poput tila ili čipke slične onoj na venčanici ili mladinoj haljini, na sledećem trendi nivou dekorateri su rešili da bidermajeri treba da ponesu i različit nakit, kako bi delovali što glamuroznije.

Time se najpre misli na cirkone koje neretko nose bidermajeri sastavljeni od crvenih i belih ruža, i kojima se akcentuje lepota cveća.

Mnogi su otišli i korak dalje, te su sve popularniji bidermajeri sa biserima i različitim broševima rađenim od imitacije srebra i zlata, ili pak onima koji podsećaju na viktorijanski, vintidž stil, i koji posebno dodaju romantiku svakom buketu.

Ako ste ipak za klasičniji izgled i svedenije forme, oduševiće vas bidermajeri čije su stabljike dekorisane belom ili crvenom trakom bez mašne, „zakopčanom“ krupnim biserima, što deluje veoma otmeno i privlačno.

Ako volite obilje detalja, onda su bidermajeri sa trakom, na koju su prišiveni zlatni ili srebrni detalji tako da deluje kao da su čitave drške salivene u nekom od ovih plemenitih metala, pravo rešenje za vas.

Sve trendi kombinacije boja

Na samom kraju treba pomenuti da beli bidermajeri i dalje drže mesto broj jedan, kao i da ih prate klasične crvene forme sa zelenilom.

Međutim, sve više pažnje zadobili su i bidermajeri sastavljeni od svetlo-ljubičastog cveća, kao i plave ruže u kombinaciji sa belim, i to bez zelenila. Ovakvi bidermajeri obično se prskaju belom bojom kako bi se čitava priča slila u samo dve boje.

Izuzetno popularni polako postaju i bidermajeri u žutoj boji, u okviru koje se najpre biraju suncokreti, ali i žute ruže, za letnja venčanja.