Sala za svadbe – prostor koji daje ritam proslavi

30.01.2015 15:11

Sala za svadbe – prostor koji daje ritam proslavi

Sala za svadbe – prostor koji daje ritam proslavi

Imate datum venčanja, imate spisak gostiju, imate viziju kako bi proslava trebalo da izgleda. Sledeći korak je – sala za svadbe. Koristan savet je da sa jasnom vizijom šta želite, ali i šta ne želite, krenete u potragu.

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆU SALU?

Najvažnije od svega jeste da odaberete salu u kojoj se već pri prvom susretu osećate prijatno. Najvažnije je da prostor odgovara vama i vašem partneru. To se odnosi na prostranost, boju zidova, osvetljenje, temperaturu.

Sledeći kriterijum bi trebalo da bude broj gostiju. Odaberite veliku salu, ukoliko zaista imate mnogo gostiju, a prema istom principu srednje i male prostore. Važno je da obratite pažnju na to da zvanicama bude udobno, da imaju dovoljno prostora dok budu sedele, ali isto tako i da postoji dovoljno velik podijum za igru.

Proverite da li sala za svadbe može da ispuni sva vaša očekivanja, kada je reč o dekorisanju. Kakvi su lusteri? Kakvog su oblika stolice? Odgovara li vam oblik stolova? Ukoliko želite prigušena svetla, proverite da li to može da se izvede. Ukoliko tražite originalnost, potrudite se da pronađete specifične lokacije za proslavu, kao što je klub Stefan Braun u Beogradu ili restoran Giardino u Novom Sadu.

Sala za svadbe trebalo bi da vam obezbedi i adekvatan prosotr za fotografisanje, pa obavezno posvetite pažnju i ovoj temi.

IZNAJMLJIVANJE STOLICA I STOLOVA

Često se dešava da vam sala za svadbe, kao prostor, savršeno odgovara, ali da vam se nameštaj ipak ne uklapa. Tada biste porali da se pozabavite pitanjem ko vrši iznajmljivanje stolica i stolova.To su vrlo često cvećare ili aencije koje se bave organizacijom svadbi, uređivanjem prostora. Na ovaj način vaše svadbeno veselje može da dobije onaj izgled o kome ste uvek maštali.

Iznajmljivanje stolica i stolova podrazumeva da to mogu biti kombinacije različitih namena. Visoki barski stolovi, okrugli stolovi, dugački stolovi. Sve prema vašoj zamisli. Ukoliko pravite koktel za doček gostiju, barski stolovi su idealni. Okrugli oblik uklapa se i za veći i za manji broj gostiju, ali se preporučuje za veliki broj zvanica, samo ukoliko vam je taka vi prostor, jer se može dogoditi da imate manje mesta za igru. Dugački stolovi su savršeni za veliki broj gostiju, gde bi ipak trebalo obratiti pažnju na to da gosti imaju dovoljno prostora dok sede.

Stolice birajte prevashodno prema načinu na koji želite da ih dekorišete. Vaša zamisao može biti potpuno drugačija u praksi, ukoliko se ne uklapa sa oblikom stolice, naslonom i slično.

Nakon što je vaša sala za svadbe spremna, gosti pozvani, burme i odeća kupljeni, ostaje vam samo da sa radošću i bezbrižno sačekate jedan od najlepših dana u životu! Čestitamo!