Otputujte nakon venčanja, godiće vam

13.12.2016 15:04

Otputujte nakon venčanja, godiće vam
Naravno da niste bili svesni koliko stresa nosi organizacija svadbe. Iako ste isprva zamislili da sve prođe u tišini, uz nekoliko svedoka i sa svečanim ručkom, ipak su se u međuvremenu malčice stvar iskomplikovale. Počev od troškova organizacije samog venčanja, do širenja spiska zvanica do unedogled. I da, taman kada ste pomislili da ćete se pitati samo vi, umešali su se i vaši i partnerovi roditelji. Pa onaj inicijalni spisak od svega dvadesetak, trideset ljudi, nekako u međuremenu dobio još jednu nulu. I kada ste tu predstavu za javnost završili, a zvanice se dobrano podnapile i najele, usledilo je ono što se zove početak realnosti. Akumulirani stres nikako ne sme da vas povede na početku zajedničkog života, kažu loš je to znak. Onda je najbolje da se na trenutak pomerite od čitave te ujdurme, i obezbedite putovanje za medeni mesec koje, ma kolko košta da košta, nije skuplje od cene koju bi vaši živci mogli da plate. Predlozi su raznorsni,a evo nekih ideja.

Povratak u detinjstvo
 
Ako odlučite da otputujete, zadajte sebi tematsko putovanje, koje će vam pomoći da se još jednom osetite mladim. Tada, kada se zavolite poput dece, veza će se nesumnjivo podmladiti. Pariski Diznilend je simpatično rešenje, pre nego što vam noći postanu besane, kada u njih uplovi dečiji osmeh i plač. Stoga, budite još jednom bar i vi sami deca. U predgrađu Pariza, na svega pola sata vožnje od centra grada možete doći do parka Volta Diznija u kojem s nalazi začarana Snežanina šuma, zamak iz bajka, kuća straha, brod za krstarenje, letilice, svemirski brodovi, gusarske pećine. Uživajte sećajući se bezbrižnih dana i napunite baterije za dane koji slede, a u kojima će na sličnim pričama odrastati i vaša deca.
 
Romantični vikend za dvoje
 
Kako se bliži vreme novogodišnjih praznika, lepo je da spojite korisno sa povoljnim, a pritom napravite gušt koji ćete pamtiti. Ukoliko nemate vremena za organizovanje dalekih putovanja, čak vam i srpska prestonica može doneti dosta zabave. Ako želite da opet osvojite srce svog partnera, tako što ćete se zajedno naći u noćnom provodu, večerati u dobrim restoranima, ili dočekati godinu koja nosi iznenađenja na trgu pod zvezdama, informišiti se na sajtu beogradnocu.com o tome šta vas sve čeka u najluđoj noći. Pregršt zabave za mlade parove sigurno će vas inspirisati da se opet osetite kao nekada davno na početku, kada je između vas postojala samo strast i zaljubljenost.
 
 
 
 
Voda čisti um
 
Boravak pored neke vodne površine, dokazano ima mogućnost da uzburkane strasti i stres smiri. Stoga je jedan od finih načina da osvežite vašu vezu nakon stresnih postsvadbenih dana, upravo boravak pored mora ili jezera. Mi vam preporučujemo letovanje na nekoj od grčkih ili sicilijanskih plaža, a Bled, Komo i ostala povoljna i dostupna jezera takođe su odličan izbor. Tu su svakako i Drina, Tara, Dunav koji će sve vaše probleme i stresove odneti nizvodno.
 
Planina za avanturiste
 
Vi najbolje znate koga ste izabrali za svog partnera, pa se stoga dogovorite ili ga iznenadite ukoliko je reč o nekome kome avantura nikada nije dosta. Ekstremni sportovi su sve više u modi, a veliki centri nude bogate programe skijanja, boardinga, planinarenja. Planinski vazduh, snežni pokrivač i čistina u nekom od zimskih centara, pravo je mesto za mlade avanturiste. Planina još nudi i pregršt tajnovitih vila i kućica, gde sami sebi možete spravljati večere i ručkove uz vina, divljač i pogled na šumske lepote.
 
Krstarenje u nedostatku ideja
 
Ne, naravno da ne mislimo da je ova ideja loša, samo je više puta prežvakana i ne dopada se svakome. Ali, onima koji bi da nekoliko dana, sedmicu ili mesec provedu na moru, obilazeći gradove širom Evrope ili Sveta, i te kako je preporučujemo. Naći se na otvorenom moru, dok talasi zapljuskuju železnu konstrukciju ogromnog plovećeg hotela, poseban je doživljaj. Kabina za dvoje u takvom jednom plovnom objektu sigurno će biti nešto što ćete pamtiti, a sunčanje na terasama, kupanje na bazenu, bioskop, teatar, šoping centar ili teretana, služiće vam da prekratite vreme na brodu. S druge strane, na ovaj način moći ćete da obiđete velike luke i upoznate život u gradovima kojima su kruzeri česti gosti. Divne se uspomene, kažu mnogi, nose sa krstarenja, pa prepričavanje dogodovština i prelistavanje fotografija, sigurno neće manjkati u danima kada brak već postane rutina.