Obradujte svoje zvanice – pripremite im poklon!

21.10.2015 13:34

Obradujte svoje zvanice – pripremite im poklon!

Pripreme velikog dana su u toku, teme su osim venčanice i burmi, aranžiranje stola, dekoracija automobila, cvetići za kićenje. Tu negde rađa se i ideja šta da učinite kako bi vaši gosti pamtili vašu svadbu kao posebnu. Pokloni namenjeni specijalno njima, pravi su način!

Kupovni pokloni

U zavisnosti od broja gostiju, ali i od toga koliko ste kreativni, možete se opredeliti za već gotove poklone, koje ćete nameniti zvanicama. To se najčešće odnosi na slatkiše, koje ćete upakovati u ukrasne kutijice. Kuglice od kokosa i čokolade, punjene bombone, praline, omiljeni integralni keks, suvi kolači. Izbor je toliko širok, da ćete biti u nedoumici, ali to su slatke muke. Mirisne sveće u obliku srca, upakovane u providne ili platnene vrećice ukrašene trakama, takođe su lep gest pažnje. Liciderska srca izmamiće svakome osmeh na lice. Magneti ili podmetači za čaše sa simbolima vašeg grada ili urađeni prema vašoj želji sigurno će biti na vidnom mestu, kada ih gosti ponesu kući. U ovome vam može pomoći i digitalna štampa. Razmislite šta je to što bi bilo praktično i originalno, a lako dostupno i tako odlučite šta da poklonite. Originalan i zanimljiv poklon svojim gostima obezbedili su Milica i Dragan Pilipović iz Bačkog Jarka, koji su se venčali ove godine u septembru. Oni su uplatili loto listiće za 330 zvanica! Sedmica nije izvučena, ali zato jesu trojke, četvorke, pa i jedna petica.

Ručno pravljeni pokloni

Ukoliko imate vremena i volje, opredelite se za poklone koje ćete sami napravite. Ovim na poseban način ukazujete čast svakom gostu, jer ste određene trenutke pripreme za venčanje posvetili baš njima. Aranžiranje stola, ukrašavanje sale i bidermajere ostavite profesionalcima, a vi se zabavite praveći originalne poklone. Možete da se odlučite za frakliće, koje ćete ukrasiti mašnicom, a u svaki sipati neko piće. Liker, rakija, bermet – odaberite ono što volite. Uz svaku mašnicu možete dodati poruku namenjenu lično toj osobi, ali i misli o ljubavi, sreći, braku i slično. To možete uraditi rukopisom ili vam digitalna štampa može biti opcija. Takođe, pronađite recepte kako da napravite mirisne sapune i prionite na posao. Neka budu u obliku srca ili nekog drugog koji vam više odgovara. Upakujte ih u providan celofan i zavežite satenskom tračicom. Možete utisnuti i vaše inicijale i datum. Ukoliko se bavite nekom proizvodnjom, iskoristite to. Na primer, pčelari mogu da se odluče za mini pakovanja meda, proizvođači zdrave hrane za upravo ovakve paketiće i tako dalje. Poklon možete da osmislite i tako da simbolizuje vas kao par, nešto što volite ili vas čini prepoznatljivi. Uložite energiju, ljubav i strpljenje, a vaše zvanice će to sigurno pamtiti i ceniti.