Letnja i jesenja vencanja, prednosti i mane

12.09.2014 13:46

Letnja i jesenja vencanja, prednosti i mane

 Venčanje je jedan od najlepših dana u životima dvoje zaljubljenih. Prema onima koji su to iskusili, nije važna životna dob, ili period godine, već istinska ljubav i osoba ka kojoj je ona usmerena. Za održavanje venčanja pogodna su sva godišnja doba osim zime, mada ni to godisnje doba nije izuzetak. Ipak, najviše brakova u Srbiji sklopi se u jesen.

 Ukoliko ste odlučili da organizujete venčanje, ali ste u nedoumici za datum, evo nekoliko prednosti i mana koje će vam pomoći da donesete konačnu odluku. 

 

Letnje venčanje (prednosti i mane):

 

Ovo je godišnje doba koje podgreva romantiku i čini je življom nego ikad. Leti sve izgleda šarenije, veselije i unosnije. Boje su raskošne, cveće mirisno i čini se da leto sa sobom nosi neku vedrinu i pozitivnu energiju potrebnu svakom vidu zabave. Ipak, pod letnjim Suncem u punom sjaju vrelog letnjeg dana istopićete se pred pogledom svog saputnika.

Jelovnik leti može da bude znatno egzotičniji, pa se na spisku namirnica obavezno nalazi i voće, koje u sjajnim rukama dekoratera može da posluži kao fantastična dekoracija. Standardna pića zameniće hladni kokteli, alkoholni ili bezalkoholni, a poslastice sladoled.

Međutim, mana koja umanjuje lepotu letnjeg venčanja su nemilosrdni komarci koji su najaktivniji pored vode, pa vaše letnje venčanje na otvorenom može da se pretvori u borbu protiv napornih insekata. 

 

letnje vencanje

 

Jesenje venčanje (prednost i  mane):

 

U ovo doba godine nije vam potrebna klima, temperature su savršeno prijatne, pa ne morate brinuti da će vama i vašim gostima biti prevuće. No, izbor garderobe za venčanje može biti problem zbog potencijalne kiše koje su u jesen česte. 

Jesen donosi prelepe boje, pa vaša dekoracija za venčanje može da pokaže pun potencijal. Priroda nam u ovom godišnjem dobu pruža bezbroj elemenata koji se u rukama iskusnih dekoratera pretvaraju u savršene dekoracije. 

 

Budući da smo vam izložili neke od prednosti i mana, na vama je da odlučite kom godišnjem dobu pripadate. Zavirite u svoje srce pa odlučite baš onako kako ste se odlučili za vašeg životnog saputnika. Važna je činjenica da za šta god da se odlučite sigurno nećete pogrešiti. 

 

jesenje vencanje

 

A evo i nekoliko praktičnih saveta da vam pomognu  tokom organizacije.

 

Bez obzira na godišnje doba odredite

1. Raspoloživi budžet

2. Potom tip venčanja koji želite (klasičan,zabavan,otkačen, tematski isl. )

3. U skladu sa tim određenu destinaciju odnosno odgovarajući prostor 

4. Jako je važno da prethodno navedeno isprati adekvatna dekoracija koja i najluđu maštariju u trenutku oživi (leti možete da se odlučite za tulipane, ruže – klasično, suncokrete – otkačeno, palme za egzotično venčanje);  (ruže su klasika u svim godišnjim dobima pa i u jesen, za egzotičnije varijante možete da dekorišete voćem, a otkačeno i tematsko venčanje nikako neće proći bez bundeva)

5.Dres kod je veoma važan i treba da prati gore pomenute izbore. Jako je važno da garderobom ispratite celu priču od klasične do opuštene, a u istom duhu treba da budu i pozivnice za venčanja.  

6. Povedite računa o odabiru hrane i pića 

Leti je najbolje da se odlučite za lagan meni koji podrazumeva švedski sto sa mnoštvo salata,i laganim letnjim jelima (riba na primer). Kada je slatko u pitanju dovoljan je sladoled i razno voće, a nijedno ni drugo ni treće ne može da prođe bez koktela. U jesen bi meni trebalo da bude nešto konkretniji,što ljubitelje koktela ne treba da brine jer su oni svakako na spisku, prilagodljivi svim uzrastima, godišnjim dobima i prilikama. 

7.Obratite pažnju na izgled svadbene torte koja izrađena rukama najboljih poslastičara predstavlja krunu dekoracije celog prostora, i njegov najukusniji deo u svakom smilu. 

8. Kada budete birali datum svog venčanja vodite se ličnim afinitetima nezaboravljaući da je to ipak vaš dan.

9.Odaberite odgovarajući poklon za goste koji će ih kao suvenir podsećati na dan koji su proveli sa vama. Ukoliko je u pitanju leto i neka egzotika možete da im poklonite školjke na kojima su ispisane ljubavne poruke i datum vašeg venčanja. A ako je jesen u pitanju možete da im poklonite teglice takđe sa romantičnim porukama napisane na listovima vinove loze. Ovo su samo neke od kreativnih ideja namenjene intimnijim venčanjima jer ne zahtevaju mnogo novca već mnogo truda.