Bali - san svakog novovenčanog para

04.07.2013 12:59

Bali - san svakog novovenčanog para

Svadba se završila, sumirali ste utiske a i novac koji su vam dragi gosti poklonili. Shvatate da možda više nikada nećete imati ovu sumu na gomili i razmišljate kako potrošiti. Neke stvari su "jednom u životu", pa ćete se verovatno odlučiti za nešto specijalno ( ukoliko vam mesečno preživljavanje i redovna primanja nisu ugroženi).

Ukoliko vam se dogodi nešto ovakvo, onda je putovanje na Bali ono što morate isprobati.

O Baliju sigurno ne znate mnogo više od gomile prelepih fotografija sa Interneta, ali kada malo bolje razmislite, skoro da i ne postoji mesto na kom se možete lepše odmoriti i provesti u dvoje.

Prvo i osnovno, mora vam biti jasno da je Bali isključivo egzotična destinacija, te da sve one stvari na koje ste navikli letujući u Grčkoj, baš i nisu takve.

Letovanje na Baliju je posebno. Ukoliko to bude ovo leto 2013, onda ćete ga, verujte nam, pamtiti.

Cene aranžmana za letovanje na Baliju se kreću oko 1800 evra po osobi.

Na Bali je prvi zakoračio Evropljanin holandskog porekla Kornelis Hautman davne 1957. godine. Od tog trenutka, ovo egzotično i netaknuto ostrvo postalo je pravi mamac za sve kolonizatore. Nakon teških borbi, domaće življe pokorili su Holanđani. U Drugom Svetskom ratu, osvojili su ga Japanci. Tek od 1950. godine, Bali postaje jedna od Indonežanskih provincija.

Većinski deo stanovništva su Budisti, te najveću turističku atrakciju i predstavljaju budistički hramovi.

Prelepe egzotične plaže, to je ono što će vas oduševiti, pijuckanje najuksnijih koktela na ležaljkama i to po solidnim cenama je ono što će vam ulepšati osećaj opuštenosti.

Čitavi kompleksi hotela su u stvari kućice koje su pozicionirane iznad vode i u kojima možete da boravite. Ako vam se ovaj koncept ne dopada, uvek možete odsesti u nekom od luksuznih hotela.

Razmislite dobro kako ćete potrošiti novac od venčanja... Onaj mali đavolak na ramenu vam dovikuje " Bali, Bali, Bali! " :)