Idealni pokloni mladencima za svadbu

14.11.2016 07:58

Idealni pokloni mladencima za svadbu

Dan kada gradom odjekuju svadbena zvona najradosniji je za dvoje ljudi koji se u tim trenucima vezuju pred Bogom i obavezuju na srećan i dug zajednički život. Njihovu neizmernu radost delite i vi, kao važan i pažljivo odabran gost na toj svečanoj manifestaciji.

Šta pokloniti mladencima za venčanje

Kada ste počasni učesnik jednog takvog događaja, često se pitanje – „Šta pokloniti?“, samo nameće pred vas. Evo nekoliko predloga za dobar odabir poklona sa kojim sigurno nećete pogrešiti.

Novac

Kako je organizacija svadbenog slavlja i te kako iscrpljujuća što psihički, što fizički, ali isto tako i finansijski, mladencima se umnogome danas poklanjaju koverte sa novcem. To bi možda bio i najbolji poklon koji možete da im omogućite, naravno u onoj meri koliko vam uslovi dozvoljavaju.

Kako svaki detalj venčanja i te kako puno košta, mladenci od dela novca dobijenog na poklon, mogu izdvojiti makar malu sumu kojom će pokriti novonastale troškove. Upravo zbog te činjenice, mnogi gosti se odlučuju upravo na ovaj korak.

Zlato, srebro, dukati...

Međutim, ukoliko ste u bliskom srodstvu sa mladencima, ukoliko ste član porodice ili deo najuže familije, ili ukoliko ste baš vi odabrani da na ovaj bitan dan budete njihovi svedoci pred Bogom, tj kumovi, vaš poklon može da se razlikuje od poklona ostalih zvanica.

Vi mladencima možete pokloniti nešto što će im zauvek ostati u nasleđu. Tako, na primer, za mladu bi to mogao biti zlatni nakit u vidu ogrlice, narukvice ili pak miđuša, dok bi za mladoženju to mogao biti kakav sat, unikatan i jedinstven, sa tradicijom. Nakit od belog zlata je takodje sjajan izbor.

Pokloniti im lep dukat jeste nešto što zauvek može ostati u njihovom porodičnom nasleđu i sećati na uspomenu na ovaj dan, a naročito ukoliko na njega ugravirate imena ili makar inicijale mladenaca, kao i datum i mesto kada su izgovorili sudbonosno – da. Ukoliko ne možete uraditi graviranje, svakako i običan zlatnik je dobro rešenje.

Vaučeri

Idealan poklon za mladence u savremeno doba jesu i vaučeri razne vrste. Mogu to biti vaučeri na kojima je ubeležena određena suma novca za kupovinu u nekoj od radnji gde oni mogu pronaći sve što im je potrebno za njihov dom, kao što su na primer razni kućni aparati, delovi nameštaja, akcesoari za uređenje enterijera, kao i posteljine i razne druge potrepštine.

Nadalje, vaučeri druge vrste mogu biti i u vidu uplaćenog putovanja, kakvog jednodnevnog izleta ili vikend odmora. Posebno mogu da budu interesantne banje u Srbiji. Ako ste u mogućnosti, a i veoma ste bliski sa mladencima, možete im priuštiti i svadbeno putovanje kome se možda nisu nadali.

Escajg

Još jedan od predloga jesu i neke stvari koje će im takođe ostati u porodičnom nasleđu i koje se mogu prenositi na njihove potomke, a to su i te kako aktuelni srebrni i zlatni, ili pak posrebreni delovi escajga. I te kako moderni, na njima se mogu i gravirati različiti detalji po vašoj želji.

Za uspomenu će im ostati i neke sitnice u vidu posrebrenog rama za slike, poželjno sa nekom lepom gravurom, ali i digitalni fotoramovi u kojima oni mogu izlagati sve svoje najlepše zajedničke trenutke.

Ipak, pored svega ovoga, najvažnije je da na svadbeno veselje ponesete svoje dobro raspoloženje i da na taj dan budete veseli i podelite sa mladencima njihovu radost i euforiju i da se, što je najvažnije, dobro provedete.