Šampanjac, prskalice i vatromet - srećno venčanje!

17.10.2014 11:57

Šampanjac, prskalice i vatromet - srećno venčanje!

Zamislite da svoje venčanje organizujete 31. decembra! Dok sa zvanicama dočekujete Novu godinu i ujedno izgovarate sudbonosno da, budite sigurni da će vaše venčanje ostati upamćeno! Gotovo da se podrazumeva da su taj dan svi veseli, raspoloženi i spremni za slavlje, verujući da će se provesti kao nikada u životu. To ne treba da vas opterećuje – naprotiv, iskoristite ovu činjenicu u svoju korist. 

ZAŠTO BAŠ OVAJ DATUM?

Jedan od duhovitih, ali i istinitih razloga za odabir 31. decembra jeste taj da nikada nećete zaboraviti godišnjicu! Ujedno, bićete veoma originalni, a svojim zvanicama olakšaćete odabir mesta za doček Nove godine. Međutim, mnogo je više razloga kada je reč o dekoraciji. S obzirom na specifičnost samog datuma, dozvoljeno je sve što sija, šljašti, puca i pršti. Dakle, niko vam neće zameriti ni ako malo preterate.

DEKORACIJA

Dok na pretraživaču budete kucali reči „cvećara Novi Sad“ imajte na umu da vam je potreban širok izbor cveća. Naime, u zavisnosti od toga koji će biti lajt motiv proslave, aranžmani bi trebalo da ga prate. 

Jedan od logičnih predloga je karakteristična novogodišnja dekoracija. Zelenilo ili tipične borove grančice, odgovarajući cvetovi, crvene mašne, perle, kugle. Belo cveće je uvek dobar izbor, jer asocira na zimu. To možete upotpuniti ukrasnim svećama ili dekoracijom salveta u istom maniru.

Odgovarajući izbor dekoracije svakako su i zlatni tonovi. Aranžmani od suvog cveća, sjajne i mat zlatne kugle, zlatne mašne, zvezdice i ponovo sveće. Na vašem stolu, ali i u celoj sali, oslikaće se prava novogodišnja atmosfera. Isti efekat postići ćete i sa srebrnom bojom – pravo malo zimsko carstvo.

Svakako ne zaboravite i ukrašenu jelkicu u nekom ćošku. I balone.

SLATKO I EFEKTNO

Osim “cvećara Novi Sad” ključne reči trebalo bi da vam budu i mladenačke torte i – vatromet. Dekoraciju tore lako ćete dogovoriti sa svojim poslastičarem – bitno je da se uklapa u ambijent, da ima svetlucave detalje ili one prekrivene šljokicama. Svakako, simpatičan će biti i Sneško ili deda Mraz kao detalj. Prilagodite tortu svojim afinitetima -  šaljiva ili elegantna, ideja ima na pretek.

Ono što je obavezno u ovoj noći jeste vatromet. Tačno u ponoć, neka se pred očima vas i vaših gostiju rasprše boje i oblici. Osim što je to jedan od simbola dočeka Nove godine, biće i savršena zabava za sve prisutne. Uz poneku prskalicu i šampanjac, poželite sebi srećnu Novu godinu – drugačiju od svih prethodnih.