Muzika – specijalna dekoracija svadbe

20.01.2016 11:43

 Muzika – specijalna dekoracija svadbe

Kada pitate zvanice šta je najvažnije na svadbi, većina bi se složila da je u pitanju muzika. Dobar izbor izvođača garantuje odličan provod, a tome se mora posvetiti posebna pažnja. Takođe, neizostavan je i prigodan izbor muzike za ulazak u salu, kao i za tortu, dok ples za mladence može potpuno da bude priča za sebe, jer ipak je to nešto sasvim intimno. Dakle, dekoracija svadbe obavezno mora da ima muzičku podlogu kada su proslave u pitanju.

Od violine do harmonike

Ono što je najvažnije da odredite kada je u pitanju muzička dekoracija svadbe jeste izvođač. Da li će to biti bend ili di džej? Hoćete li se provoditi uz tamburaše ili trubače? Možda ćete kombinovati? Razmislite koji muzički instrumenti vam donose najviše zabave. Angažujte ih prema svom ukusu, ali u skladu sa načinom na koji organizujete proslavu. Ukoliko pravite elegantno venčanje, kamerni orkestar je zanimljiv predlog muzike prilikom dočeka zvanica. Takođe, mogli  bi to samo da budu violina ili klavir, možda flauta ili bilo koji drugi muzički instrumenti koji se uklapaju u vašu viziju. Razmislite i o repertoaru, obavezno razgovarajte sa izvođačima šta je to što naročito želite, a šta vam se ne bi dopalo da čujete na svojoj svadbi. Detaljan dogovor obezbediće odličan provod i vama i vašim zvanicama. A to je ono po čemu se ocenjuje da li je neka svadba bila uspešna ili ne.

Muzika za ulazak u salu

Sve je češći slučaj da najavu ulaska mladenaca u salu prati muzička podloga. Ona može biti puštena na razglas, ali može biti i odsvirana od strane benda ili orkestra koji ste angažovali. Odaberite je tako da odslika vaše raspoloženje ili  da predstavi zvanicama nešto zajedničko za vas i partnera. Svakako, možete se odlučiti za neki poznati hit, ali i za instrumental. Ovde takođe mogu da se uključe pojedini muzički instrumenti. Često je ova numera vesela i razigrana, a ukoliko imate specijalan način ulaska u salu – obavezno ga obogatite muzikom! Tako su neki mladenci skakutali uz Gangam style, dok su drugi uši svirajući na električnim gitarama. Naravno, Marš na Drinu i Svilen konac su takođe veoma čest izbor, ukoliko volite tradiciju, a oni važe i za izlazak torte. Prigodne su i sve narodne, zabavne i strane pesme čija je tema ljubav.

Muzika za izlazak torte

Dekoracija svadbe obavezno podrazumeva i dekoraciju torte, a kako bi njena lepota bila ispraćena na pravi način, potrebna vam je prava pesma. Ovim povodom trebalo bi da odaberete efektnu muziku, koja će doprineti da trenutak kada se pojavljuje torta bude još svečaniji. Ukoliko će se torta u salu uneti uz prskalice, neka i pesma bude brzog ritma i vesela, odnosno sa moćnim zvukom. Ukoliko je akcenat na eleganciji i nežnosti, neka bude dopraćena balonima od sapunice i laganom, ali lepom muzikom, pa čak i samo instrumentalom.

Naši predlozi muzike za ulazak u salu ili za izlazak torte:  We found love (Rhianna), Donna Summer (Hot stuff), Tina Turner (Simply the best), Bruno Mars (Just the way you are), Magnifico (Samo malo), Vampiri (Rama Lama), Latino (Divno je biti nekome nešto).