Saveti za odabir prave torte!

12.02.2013 11:03

Saveti za odabir prave torte!

Ukoliko planirate venčanje, nipošto nemojte da zaboravite kako je odabir prave, lepe i ukusne torte veoma važan. Blagovoremena odluka o svim detaljima svakako će vam doneti manje stresa pred samo venčanje pa ćete samim tim biti opušteniji.

Evo nekoliko stavki o kojima treba da razmislite pre nego što donesete konačnu odluku:

1. Odabir poslastičarnice. Prva i osnovna odluka treba da vam je ovo: ko će da napravi moju tortu iz snova. Kod ove odluke uzimajte u obzir najviše "reputaciju" i preporuke. Ukoliko ste u godinama da se venčavate, sigurno ste posetili već nekoliko svadbi pa ste i isprobali dosta mladenčakih torti. Potražite savet ili kontakt od onoga ko je napravio najukusniju i najlepšu. Pazite na higijenske uslove u kojima se pravi torta, sigunro ne želite da vaše venčanje ostane u pamćenju po zarazi salmonelom. Takođe, insistirajte isključivo na kuvanim filovima. Filovi sa sirovim jajima prosto ne dolaze u obzir.

2. Dajte sebi dovoljno vremena da se odlučite. Nakon što se dobili kontakte poslastičara, posetite ih, pogledajte šta nude, šta mogu a šta ne. Dobro razmislite pre nego što konačno odlučite. Nema potrebe da žurite.

 

3. Budite sigurni da će vam se ukus dopasti. Vrlo je važno da torta bude univerzalna. Recimo sa nekim vanila-filom ili filom od čokolade. To će se dopasti većini gostiju i izbećićete rizik totalne propasti torte. Ukoliko želite voćnu tortu, birajte neko neutralno voće koje nema visok procenat alergena. Opasno je koristiti citruse, jagode, maline pa čak i banane. Ako se već i odlučite za neki od ovih ukusa, odaberite tortu sa različitim ukusima po spratovima. Tako će za svakoga biti po nešto.

4. Budite kreativni u dizajnu. U odabiru dizajna torte, razmotrite kako će se boje i oblik uklopiti u celokupno venčanje-kako izgleda vaša venčanica, sala za venčanje,i koje boje preovlađuju. Ukoliko niste konzervativni tip osobe, istražite malo po Internetu, postoji veoma lepih i neobičnih dizajna. Sve naravno, pod uslovom da vaš poslastičar to može da izvede. Najbolje je napraviti (nacrtati) idejno rešenje pa u dogovoru sa njim definisati detalje.

 

5. Pazite na greške. Dve najveće greške koje možete da učinite prilikom odabiru svadbene torte jesu da zakasnite sa porudžbinom, tj. da poslastičaru ne obezbedite dovoljno vremena kako bi vašu ideju mogao da realizuje u potpunosti. Druga najveća, i verovatno najčešća greška jeste da dozvolite porodoci (obe strane) da se umešaju u vaš izbor i odluke. Ostaćete rastrzani i u problemu, ukoliko budete želeli svima da udovoljite, a jedno je sigurno- vaša želja će da izbledi.