Obratite pažnju na ove stvari kada birate salu za venčanje

13.12.2016 13:55

Obratite pažnju na ove stvari kada birate salu za venčanje

O mnogim stvarima morate voditi računa kada planirate vaše venčanje, a najvažnije je da na vreme počnete da razmišljate. Najbolje bi bilo da što pre isplanirate i stavite na papir kako biste želeli da sve to izgleda, a nakon toga da počnete to da sprovodite u delo. Na kraju krajeva ako se i predomislite, možete lako promeniti, ukoliko imate vremena. Datum, venčanica, odelo, sala, burme, bend za svadbe i pozivnice samo su neke od bitnijih stvari o kojima ćete verovatno najviše razmišljati. Prilikom odabira sale za venčanja, pored veličine, opremljenosti, enterijera, ponude hrane, morate razmišljati i o drugim pojedinostima. Naime, sigurno želite da se vaši gosti dobro provesele i da dugo pamte vaše veselje, a za to će biti potrebno da se neke kocke poklope. 

Oblik stolova i raspored sedenja  - važna stavka 

Pre nego što odete da posetite neku salu dobro razmislite šta želite. Naravno, najbitiniji kriterijum je veličina sale. Kada izbor sala suzite, onda obratite pažnju na enterijer, a prva stavka je oblik stolova. Ovo takođe ne znači da postoji univerzalno rešenje šta je bolje, već bi trebalo da se odlučite za onu varijantu koja je vama privlačnija. 

U ponudi su uglavnom okrugli stolovi ili stolovi na duž (slavski stolovi). Praktičnije rešenje bi verovatno bili okrugli stolovi, jer će gostima biti lakše da ustaju onda kada oni žele, a da pritom ne moraju nikoga da pomeraju. Sa druge strane, kada su u opticaju stolovi na duž, onda je vrlo verovatno da će više ljudi moći da sedne i oni su praktičniji kada su velike svadbe u pitanju. 

Međutim, postoji i rešenje između. Postoje kraći stolovi na duž, zauzimaju manje mesta i takođe mogu biti veoma praktični. Ipak, na kraju je najbitnije da odaberete onaj oblik stola koji vama deluje najzanimljivije i možda onaj koji ste planirali, kada ste nekada zamišljali vaše venčanje. 

Naravno, takođe je jako bitno da napravite dobar raspored sedenja. Morate razmišljati ko se sa kim zna i najbolje slaže, a ukoliko ćete za jedan sto staviti goste koji se uglavnom ne poznaju, probajte da razmišljate o njihovim karakterima i tako uklopite.  Na taj način gostima će biti prijatnije i sigurno da će se bolje zabaviti. 

 

 

Detalj o kojem retko ko razmišlja - mesto za muziku 

Kada ste već odabrali vaš bend za svadbu, onda morate razmišljati i da njima na vašoj svadbi bude udobno. Dok god se oni budu dobro provodili, i vaši gosti će se dobro provoditi. Naravno, njihov posao je da prave dobru atmosferu i da budu dobro raspoloženi. Međutim, ukoliko i bendu nešto ne bude odgovaralo, to se vrlo lako može primetiti. 

Zato, bitno je da gledate gde će vaša muzika biti smeštena. Pojedine bendove za svadbe prati velika oprema, neki bendovi za svadbe broje mnogo članova i sve to morate imati u vidu. U nekim salama uglavnom ne postoji posebno mesto za muziku ili to može biti neki skučeni prostor. I zato imajte u vidu da dok god je vašem bendu za svadbu udobno, vaši gosti će više uživati. 

Takođe, gledajte da vaš bend za svadbu ne bude skrajnut u nekom ćošku sale, već gledajte da bude na nekom centralnom mestu gde će svi moći da ih vide. Bend za svadbe, odnosno njegovi članovi lako mogu preneti svoju dobru energiju i na goste, a ukoliko ih gosti ne vide kako se i oni zabavljaju, i ukoliko su skriveni od očiju gostiju, možda se to ipak neće dogoditi. 

Podijum za igru

Pojedine sale za venčanja i nemaju podijum za igru ili je veoma mali pa tako se tako gosti i ne odlučuju da ustanu. Ukoliko je podijum za igru u sredini sale i jednako udaljen od svih stolova, jednostavije će biti za goste. Dobro bi bilo da podijum za igru stoji naspram ili ispred muzike, kako bi se napravila najbolja atmosfera za sve prisutne. Znači, sto za mladence i bend za svadbe treba da budu najbliži podijumu za igru.  

Na kraju svi ovi kriterijumi ne moraju da budu toliko bitni, koliko je bitno da vi budete raspoloženi, da vaši gosti dođu raspoloženi, da izaberete bend za svadbu koji će uspeti da se prilagodi i vašim željama i željama vaših gostiju.