Idealna šminka za letnje venčanje

01.08.2014 11:42

Idealna šminka za letnje venčanje

Sve dame teže neupitnoj besprekornoj lepoti. Uvek samokritične, trude sa da i najsitnije nedostatke vešto isprave i doteraju do savršenstva. Upravo ta potreba za savršenim kuliminira na venčanju kada su svi reflektori i svi pogledi uprti upravo u nju, gde mestu za greške nema.

Jedan od najznačajnijih dana u životu svake zaljubljene žene jeste onaj kada izgovara svoje sudbonosno da u punom sjaju, luksuzu, glamuru.  

Milion detalja potrebno je da se realizuje savršena proslava. Ako krenemo od izbora partnera (koji je zapravo osnovni :) ), pa zatim do izbora savršene haljine, izbora restorana, cvetnih aranžmana, dolazimo i do tančina, izbora bidermajera, šminke i ostalih sitnih detalja koje jedno venčanje izdvajaju iz mora drugih. Sve dame imaju sopstvenu maštariju po kojoj žele da se odvija njihovo venčanje, svaka ima nešto svoje i posebno, a jedino zajedničko je činjenica da sve žele da budu prelepe. Za to je potrebno oštro oko i nežna ruka šminkera.

U stopu sa promenom trendova kada je garderoba i obuća u pitanju, idu i novi trendovi u šminkanju.

Ono što nikada ne izlazi iz mode jeste lepo i negovano lice koje je samo sebi najlepše umetničko delo, a šminka ga dodatno naglašava. Ukoliko želite da izgledate besprekorno na venčanju, prepustite se rukama majstora iz više razloga. Pre svega zahtevno vreme tokom leta zahteva izuzetno kvalitetnu profesionalnu šminku koja odoleva svim mogućim uslovima. Ukoliko vas našminka profesionalac uz pomoć kozmetike koja vama nije na raspolaganju, naglasiće vam crte lica i istaći vašu lepotu, a sve nedostatke učiniti nevidljivim. Pored toga što ćete izgledati fantastično malim sitnim trikovima, samo profesionalcima poznatim, produžiće se vreme trajanja šminke na vašem licu i uz malo sreće ona će sa vama dočekati zoru. Vodite računa da koristite maramice koje skidaju masnoću i znoj sa vašeg lica ali ne i šminku. To je posebna vrsta maramica koja se može naći u apotekama, a u krajnjem slučaju pitajte svog šminkera on će vas najbolje posavetovati.

Natural look 

Izuzetno je teško postići besprekoran prirodan izgled. Poenta je da sa zaista mnogo šminke izgledate kao da je nemate uopšte. Velika količina pudera, korektora, diskretnog rumenila i samo malo maskare odaju utisak fantastične prirodne i netaknute lepote. Neobavezan, prirodan izgled apsolutni je hit u svetu. Odgovara ponajviše damama sa pravilnim crtama lica, ali ne zahteva besprekoran ten.  Lepota ovog stila je upravo u nežnosti i ženstvenosti koju on odaje, a budući da u sebi nosi i određenu dozu nevinosti apsolutno je prikladan za mlade neveste. Naravno ovakav make up prati i nežna neobavezna frizura da bi look bio potpun.

 

Romantična lepotica inspirisana Grej Keli

Ovaj izgled zahteva dramatično našminkane oči i blago naglašene usne. Na taj način ostavlja po malo retro utisak kompletirajući se sa frizurom, odaje dašak nekog starog glamura i vremena uspešno izmeštenog u 21. vek.  Upravo ta kombinacija starinskog i modernog stvara neprikosnovenu eleganciju koja je potrebna istinskoj divi da zablista u svom danu.

 grace kely make up

Izgled lutke (dool stile)

Ovo je izgled koji je preporučljiv devojkama čiji izgled po malo podseća na devojčice. Kod takvih dama je najlakše izvesti ovaj stil i postići izgled zaljubljene tinejdžerke. I ako sam naziv lutka stil podseća na nešto plastično, naprotiv težište ovog stila je u prirodnom izgledu sa akcentom na očima. Oči bi trebalo da se naglase belom olovkom unutar kapaka, i sa što većim veštačkim trepavicama. Nikako ne dolaze u obzir tamne senke. Uz ovako našminkane oči ide roze rumenilo i pastelni karmin u boji koja odgovara vašem tenu. Ove godine popularne su jarke boje, sve su dozvoljene.

dool style make up

 

Glamurozna diva

 

 

Ovaj izgled svojstven je takozvanom zlatnom dobu Holivuda. Prati stil velikih zvezda kao što su Merlin Monro, Rita Hejvort i druge dame koje su u to doba mamile uzdahe. Lepe i zanosne sa naglašenim usnama i očima izgledale su prelepo. Sada je taj stil opet mega popularan, ali treba voditi računa da se ne pretera i ne sklizne u kič. Ovde možete da vidite i primer kao to treba da izgleda i način na koji možete da se našminkate.

Izgled prirodne letnje lepotice

Ovaj stil zahteva preplanuo ten i tamnu kosu, u suprotnom ne izgleda prirodno.  Ne preporučuje se nikako plavušama. Dakle za ovaj izgled potrebno je čisto lice i harizmatičnost, i daleko manje šminke nego za gore navedene stilove. Ovaj izgled veoma je teško postići kremama za potamnjivanje i slično jer zahteva prirodan izgled, a ne fleke. Dakle potreban vam je korektor i bronzer, bez pudera jer na taj način upropaštavate taj natural efekat koji je potreban. Pored korektora i bronzera potrebno je da diskretno naglasite oči i spremne ste da zablistate baš kao Džesika Alba koja je ujedno i kraljica ovog stila.

jesica alba make up

 

Kada su venčanja u pitanju možete da primetite da trendovi prate opšte trendove ali sa manjim odstupanjima. Dok su ove godine jarke flurescentne boje ne samo dozvoljene već i ultimativne, mladim dama se preporučuje da se šminkaju shodno prilici nežno i prirodno. Dakle prirodan izgled, bez preterivanja, sa naglašenom prirodnom lepotom je bezvremeni stil kada su venčanja u pitanju.