Kako izabrati idealno vreme za svadbu?

28.10.2012 18:39

Kako izabrati idealno vreme za svadbu?

Jesen je doba svadbi. Kada i kako izabrati idealno vreme za svadbu?
Završetkom Gospojinskog posta 28.08.2011. počela je jesenja sezona svadbi. Septembar je pored, meseca maja, udarni mesec što se tiče broja svadbi. Što je i logično s obzirom na činjenicu da su to meseci u kojima se očekuje da vremenski uslovi budu idealni za velike proslave koje uključuju i veliki broj gostiju kakve su svadbe. Računa se da će vreme biti ni pretoplo ni prehladno, jedino što je lutrija jeste da li će kiša padati ili ne. Ove godine vreme je poslužilo većinu mladenaca, lepo vreme potrajalo je do sredine oktobra.

Jesenja sezona svadbi trajaće do kraja oktobra sigurno, a moguće i produžavajući se čak i do polovine novembra. U tom periodu u crkvenom kalendaru nema velikih postova te samim tim je omogućeno venčanje u crkvi. To je svakako bitna stavka s obzirom na to da praksa pokazuje da se većina mladenaca odlučuje da svoj brak kruniše Božijim blagoslovom, tj. odlučuje se za crkveno venčanje.

Sve do početka Božićnog posta, koji počinje 28.11.2011. venčanja u crkvi se mogu neometano obavljati.

Iako je vreme preko letnjih meseci toplo, puno sunčanih dana, retko ko se odlučuje na svadbu u junu i julu. Izbegavajući ove mesece, izbegava se problem sa lako kvarljivom hranom, kolačima kao i uzjapureni gosti koji posle dva užička kola budu mokri kao da su u bazenu plesali.

Naravno, najvažniji dan u životu je uspomena za ceo život i niko ne voli da mu taj dan kiša pokvari raspoloženje, ali je to svakako bolje od gostiju pokvarenog stomaka. Najpametnije rešenje je sesti, izabrati datum i biti siguran da želite ostatak života da provedete sa voljenom osobom. Nakon venčanja će vam samo to i biti važno, da li ste pravu odluku odneli, a vreme i i termin svadbe su lepe ali prolazne stvari.