Letnje venčanice

03.07.2015 11:42

Letnje venčanice

Svi imamo neke dane i događaje, koji su nam posebno bitni, posebno dragi i u kojima želimo da zablistamo. Tako, neke prilike od nas prosto traže da damo svoj maksimum u pripremi za njih, kako bi sve ispalo i izgledalo najbolje što može. Deo toga i takve pripreme je izbor odgovarajuće garderobe. Za devojke to najčešće znači izbor savršene haljine za savršen dan. Počevši od matura, maturske večeri, dočeka nove godine, preko prvih svadbi u društvu, pa do dana kada vi treba da izgovorite sudbonosno da.

Dosta vremena i truda je potrebno za odabir idealne haljine, ali malo koji osećaj je bolji od onoga kada gledate kako se celokupan trud isplatio.

Svako godišnje doba i svako venčanje sa sobom nosi neke posebnosti i ima svoje lepote i čari. Od organizacije, preko same venčanice pa do celokupnog enterijera - vremenske prilike daju svoj pečat i detalje svemu. Možda je ipak leto godišnje doba koje je za organizaciju i samu prolavu venčanja najpodobnije – manja je šansa da vam se vreme negativno umeša u proslavu, a zasigurno je znatno veći izbor mesta na kojima možete upriličiti proslavu, kao i neke prateće aktivnosti uz samo venčanje, kao sto je, na primer, obilazak više mesta za fotografisanje. Kao i na drugim stvarima, dodir leta trebao bi da se primeti i na vašoj venčanici. Kako leti imate veći izbor lokacija, možete odabrati klasičniju varijantu – restoran, salu za venčanja, proslavu pod vedrim nebom ili neku varijantu sa terasom.

Modni stručnjaci imaju poruku za sve vas koje se odlučite za letnje venčanje – manje je više. Birajte laganiju i svedeniju varijantu venčanice. Bićete ženstveni, izuzetno elegantni i idealno ćete se uklopiti u celokupan ambijent letnje proslave venčanja. Neka Vam ovo posluži kao osnovna smernica, a tu je i još nekolicina nepisanih pravila koja vam mogu biti vodilje pri odabiru. Tako, vodite računa o boji, one najzastupljenije – klasična bela, boja slonove kosti i boja šampanjca, pokušajte da ih uklopite ipak pre svega sa bojom vašeg tena i kose, a sve tri boje odgovarajuće su za leto.

Ukoliko ste hrabriji i nešto ekstravagantniji, pa želite da se udate u nekoj drugoj boji, baš je leto prava prilika da zablistate u otkačenoj venčanici jarko žute, večne crvene, nebo plave ili neke druge vesele boje. Naravno, a po našem mišljenju i pre svega - vaša savršena venčanica mora imati kroj koji odgovara baš vama i vašem telu. Nijedna druga stvar vezana za venčanicu, neki detalj na njoj, čak ni njena boja ili i činjenica da Vam se nažalost malo više dopala neka druga, nisu važniji od kroja. Pravi kroj će Vas “izneti” na jedinstven način i predstaviti u najlepšem svetlu. Leto vam daje i više slobode za eksperimentisanje oko detalja, pa ukoliko ste ljubitelj – letnjoj venčanici slobodno dodajte detalje od svežeg cveća, recimo na kosi, nakitu i slično.

Ovakva elegancija za leto, haljina koja je od laganog materijala, prozračna, ima nešto manje štrasa i ukrasa, ali često diskretne sofisticirane ukrase od sitnih perli ili kristala kao i nežne cvetne ukrase, biće savršen izbor za vašu letnju proslavu.