Planirate venčanje na otvorenom? Imamo ideju kako da ga dekorišete!

16.06.2016 16:48

Planirate venčanje  na otvorenom? Imamo ideju kako da ga dekorišete!
Proslava na otvorenom savršena je ideja za vrele letnje dane, jer je tokom večeri prijatna temperatura u kojoj uživaju i oni koji se tokom dana "tope" od vrućine. Naravno, ukoliko nema kiše. Šalu na stranu, ovo može da bude jedno od venčanja o kojima se dugo priča i čije se ideje kopiraju. Važno je da pronađete mesto koje će biti udobno i pristupačno, a koje ima posebnu draž za vas kao par. Dekoracija venčanja samo će upotpuniti lepotu koju je priroda već pružila. 

Tematska venčanja
 
Svadba na otvorenom pruža vam priliku da ostvarite svoju kreativnu stranu ličnosti. Možete da napravite venčanje sa tematikom mora ili reke, možete da se okrenete ekološkom aspektu proslave ili da napravite opuštenu zabavu uz roštilj. Važno je da ona oslikava vas i ono što volite, odnosno situaciju u kojoj se osećate najlepše i želite da je podelite sa drugima. 
 
Stolovi i stolice
 
Kada je dekoracija venčanja na otvorenom u pitanju, posebnu pažnju posvetite mobilijaru, odnosno stolicama i stolovima. Prvenstveno morate da izbegnete situaciju u kojoj neko može da padne. Zato pažljivo potražite ovaj nameštaj, tako da odgovara uslovima – za pesak, travu, zemljanu podlogu. U slučaju da imate neku čvrstu podlogu, izbor vam je mnogo širi. Posvetite se i presvlakama za stolice i stolove. Belo je dobra varijanta za plažu, dok bi za travnate površinе bilo dobro da odaberete nešto u boji. Ne propustite da ih dekorišete mašnama ili ukrasnim trakama. Stolove dekorišite cvetnim aranžmanima, nadstoljnacima, mirisnim svećama. Ukoliko imate tematsko venčanje, lajt motiv neka se proteže celom dužinom stola, odnosno neka bude skoncentrisan u centrum, ukoliko su u pitanju okrugli stolovi.
 
 
Detalji
 
Ne zaboravite da poseban šarm vašoj proslavi mogu da daju lampioni ili ukrasne sijalice, koje ćete raširiti nad stolovima, između grana. Možete iskoristiti i fenjere, ukoliko želite retro venčanje. Poseban efekat daju baklje, koje možete pobosti u zemlju i zapaliti kada padne noć. Naravno, simbolično možete da pustite leteće lampione. Baloni će svakako savršeno uzgledati na otvorenom, posebno ukoliko bude vijorio lagani vetrić. Možete i od njih napraviti razne oblike, koji se uklapaju u vašu ideju. Dekoracija venčanja na otvorenom daje vam mogućnost i da upotrebite baldahine, ukoliko želite nešto luksuzniji izgled. Naravno, ovo se podrazumeva ukoliko već nemate u ponudi određene šatore ili tende. Kod detalja je važno da vodite računa da ih ne bude previše, kako se ne bi izgubio smisao, ali i kako se ne bi zakoračilo na poručje kiča. Umesto cvetnih arnžmana, ili kao dodatak njima, iskoristite ono što priroda nudi – grančice, šišarke, ukrasne bobice, školjke, kamenčiće, morske zvezde i tako dalje. Istražite teren nakome nameravate da slavite i upoznjte se sa onim što nudi. Ideje će doći same od sebe! Takođe, ukoliko strahujete od komaraca, zaštite se nekom od aromatičnih biljkaka, kao što su lavanda ili bosiljak, koje takođe mogu da budu dekorativni detalj.