Šta sve treba za svadbu

14.03.2013 14:35

Šta sve treba za svadbu

Svako ko planira svadbu nada se da će ovo biti sigurno nešto u čemu nema iskustva, jer to znači da će mu biti prvi i jedini put. Međutim, iako nemate iskustva, nije na odmet da se raspitate kod parova koji su sve ovo prošli, jer sigurno imaju dobre savete za vas.

Ono što ćemo mi učiniti, jeste da vam navedemo korak po korak šta vam je sve potrebno da biste imali dobro i kvalitetno organizovano venčanje - bez da nekome to platite.

Datum venčanja - to je nešto što je u principu veoma važno. Ovaj datum određuje vas, vašu ljubav i sve buduće proslave godišnjice. Ovaj datum će pisati na pozivnicama i biti urezan u vaše uspomene. Nemojte potcenjivati moć ovog broja...

Iznajmljivanje sale za vencanje - Ukoliko želite neku od poznatijih, tj. prometnijih sala, onda venčanje planirajte minimum 3 meseca od odluke. Otprilike ovoliko će vam biti potrebno za kompletnu organizaciju i slobodnu salu.

Zakazivanje matičara i crkvenog venčanja - Nakon što ste odredili datum i salu, red je i da zakažete venčanje zakonsko i ukoliko želite, versko. Potrudite se da u svemu ovome gosti ne budu previše "razapeti" i da sve protekne prijatno bez čekanja i pauza.

Pozivnice - Nakon utvrđivanja svih bitnih detalja: datuma, mesta i vremena, možete krenuti sa odabirom i štampom pozivnica. Pozivnice je pristojno poslati minimum mesec dana pred venčanje. Ne zaboravite da napomenete gostima da vam potvrde svoj dolazak kako biste ovu informaciju  preneli kuhinji i sali za venčanje.

Piće i hrana - nakon poziva gostiju i utvrđivanja okvirnog broja, možete razmotriti vaš meni za venčanje. Najbolje je da sala za vencanja već sama po sebi u svom sklopu nudi kompletan meni (više vrsta) i da vi odaberete onaj odgovarajući.

Muzika - Muziku možete odabrati nakon utvrđivanja mesta i datuma. Pažljivo odaberite žanr, ne želite da vam gosti zevaju na svadbi.

Odeća - Mlada i mladoženja mogu da odahnu kada sve pripreme,i konačno s eposvete sebi. Mladoženja da odabere odgovarajuće odelo sa cipelama, a mlada to sve uradi sa venčanicom.

Pokloni za goste - Ukoliko želite na poseban način da se zahvalite gostima što su prisustvovali ovom vašem divnom danu, poklonite im neku sitnicu. Danas ima ponuda raznih mini-poklona, koji će obradovati vaše goste.

Uređenje sale i cveće - Najbolje od svega je kada u sklopu iznajmljivanja sale za vencanja dobijete i kićenje, međutim ponekad je potrebno organizovati kićenje posebno. Ne zaboravite da poručite i bidermajer za mladu, koji će se naravno - slagati sa cvećem u sali.

Kićenje gostiju - bilo da volite ruzmarin, ili ćete to da uradite na neki moderniji način, goste je potrebno okititi. Vodite računa da broj ukrasa odgovara broju gostiju, kao i da obezbedite korpice u kojima će se sakupljati novac od cvetića.

 

Organizovanje svatova nije lak posao, i oni koji su to prošli, znaju zašto je ponekad pametnije angažovati profesionalnog organizatora koji će ove stvari da "izjuri" za vas. Kako god, nakon venčanja možete da odahnete i da se nadate da ovo više nikada nećete ponoviti dok ste živi :)