Kako se odlučiti za odgovarajuću svečanu haljinu?

22.07.2015 12:28

Kako se odlučiti za odgovarajuću svečanu haljinu?

Leto je, a oko nas, što je za njega i uobičajeno, pregršt boja, najrazličitijih odevnih kombinacija i kreacija. Nijedno drugo godišnje doba iz nas ne izvlači toliko volje i kreativnosti, a nudi i bezbroj mogućnosti da kombinovanjem izgledamo baš onako kako želimo. Naravno, leti tu pre svega imaju prednost haljine. Kratke, duge, svečanije i blistavije ali i one jednostavnije za svaki dan u kojima se u vrelim danima osećamo najprijatnije. Šarene, sa cvetnim i drugim uzorcima i dezenima, pa do svetlih i jednobojnih koje ističu letnji osunčan ten.

Reklo bi se, ako pogledamo oko sebe i ponude u prodavnicama kada se odlučujemo na kupovinu, da je leti i najveća ponuda i najveći izbor haljina pred nama. Tako, imajući na umu da se mnogi događaji koji “padaju” zimi, kao i izlasci u grad i razne proslave, dešavaju u zatvorenom, a kasnije i zagrejanom prostoru, postavlja se pitanje da li leti pazariti ovakvu odeću i unapred. Naš odgovor je da je to svakako pametan potez, i to iz više razloga. Pre svega, zbog vec pomenutog širokog izbora, ali i zbog cene – baš zbog tolike ponude, cene haljina leti se, naravno u zavisnosti od mnogo faktora, kreću u zaista ogromnom rasponu, pa svako može sigurno pronaći nešto za sebe. Ukoliko ne znate šta je pred vama u zimskim mesecima, možete da kupite haljinu za nešto što je izvesno, za neku priliku koja je zasigurno pred vama, na primer doček nove godine. Zašto već sada ne biste, ukoliko vas neka haljinica oduševi, bas nju kupili i strpljivo je sačuvali do najluđe noći? Opuštenije izdanje, elegantnije, izbor je zaista ogroman i samo na vama.

Svake godine, naročito leti, izdvaja se nekoliko trendova. Tako, ove godine zasigurno nećete pogrešiti sa dugim haljinama, cvetnim detaljima, ali i resama, nitnama… Nema razloga da i doček nove 2016. godine, koji je pred nama, ne prođe u znaku neke od ovakvih kombinacija. Uz odgovarajuće cipele, imaćete idelnu kombinaciju za najluđu noć. Ukoliko se bojite varijacija u težini, ili se bojite da će vam popustiti disciplina u ishrani kada se uvučemo u deblje, zimske stvari, pazarite haljinu veću za broj i bićete mirni.

Na ovaj način pazarićete pametno – ekonomičnije, jer većina butika ne štedi na cenama pred doček, nećete se stresirati što ni par dana pre najluđe noći još uvek možda nemate vašu idealnu haljinu, a imaćete i više nego dovoljno vremena da osmislite čitavu kombinaciju za to veče – od frizure, preko nakita, torbice i šminke, do drugih detalja za koje znamo koliko su nam u takvim situacijama značajni.