Da li muškarci “beže” od sudbonosnog “da”?

03.12.2012 13:09

Da li muškarci “beže” od sudbonosnog “da”?

Konačno se odlučio da vas zaprosi. Sve je prošlo savršeno, sledeći korak je planiranje svadbe, ali on ne može da sakrije strah. Jedino što vam pada na pamet je da se pokajao... To verovatno nije slučaj, rešenje problema leži u njegovim strahovima, strahovima koje ima skoro svaki muškarac. Hajde da ih nabrojimo, pre nego što odustanete od izbor restorana.

“On bi da se svet vrti oko njega”
Vaš muškarac je toliko navikao da ga mazite i pazite da ga sama pomisao na mogućnost da ćete imati druge obaveze osim njega čine nervoznim. Posao, deca, obaveze u kući oduzimaju vreme, pa se on boji da više nećete imati vremena za njega. Trudite se da mu svakodnevno posvećujete pažnju i razgovarate sa njim, ali izbegavajte prethodno navedene teme.

“Jednu mamu ima, ne treba mu još jedna”
Postoji jedna osobina koju muškarci vole da žena nasledi od mame ili nauči od njegove - da kuva kao mama. Međutim, problem nastaje kada to krene i preko kuvanja, pa pređe u zvocanje, opominjanje i slično. Ne dozvolite da dođete u tu situaciju, neka vam on pomogne i opomene vas svaki put kad preterate.

“Imate li vrata na wc-u? Zatvorite ih!”
Vi ste izvor ljubavi, želje i strasti za njega. Ne dozvolite u braku, a pogotovo ne pre venčanja da ovaj najintimniji prostor i deo svog života podelite sa njim. Muškarci se ipak groze od pomisli da bi podelili tako nešto sa njima.

“Sex će pasti u zaborav”
Život posle svadbe iz snova zvani brak pored svih lepih stvari donosi i monotoniju i lenjost, ali ne dozvolite da vam se to desi u krevetu. Izgovor ne sme da bude nedostatak vremena jer za to postoji rešenje, napravite raspored. Neka vam misija bude da jedno drugo činite srećnim i vodićete ljubav i posle 10 godina braka.
Zašto muškarci “beže” od sudbonosnog “da”

“Više neće imati vreme samo za sebe”
Voli on vas, zato je i stupio u brak sa vama, ali shvatite da voli i svoje drugove, izlazke sa njima, voli da igra igrice, prati sport i bude malo sam sa sobom. Iako biste vi u tom trenutku želeli da bude sa vama ili da vam pomogne oko nekih obaveza, malo radvajanja dobro dođe za odmor od veze, vreme samo za vas.

“Voli me takvog kakav sam, ne pokušavaj da me promeniš”

Najveći strah kod žena je da ćete se ohladiti, najveći muški strah je da ćete želeti da ga promenite. Na početku veze se svi trudimo i gledamo da se što više dopadnemo, a kako vreme odmiče mane izlaze na videlo. Ili ih prihvatite ili odustanite od njega pre nego što dođe do svadbe.