Kako odabrati mesto za malo venčanje?

07.09.2016 09:55

 Kako odabrati mesto za malo venčanje?
Tradicionalne svadbe u Srbiji imaju najmanje 100 gostiju, a neke  čak i 800. Sale se većinom prave tako da budu prilagodljive. Međutim, šta ako imate 20 ili 50 gostiju? Gde da se smestite, tako da imate dovoljno intime, a sa druge strane da vas ne okružuje prazan prostor? Izbor je veoma širok, potrebno je samo da odaberete ambijent koji vam najviše odgovara.
 
Restorani
 
Prva asocijacija uvek su restorani, jer nude ono osnovno što vam je potrebno – hranu, piće i prijatnu atmosferu. Trebalo bi da odaberete one u kojima je moguće organizovati muziku ili koji već imaju određeni bend ili orkestar u ponudi. Posebna draž kod restorana je ta što možete da odaberete neki specijalizovan i tako date određeni lajtmotiv svom venčanju. Tako na primer možete da se gostite u mediteranskom restoranu, onom sa italijanskom ili vegeterijanskom kuhinjom. Takođe, ovde možete da pružite zvanicama mogućnost da sami poruče ono u čemu bi želeli da uživaju. Time omogućujete da ne dođe do greške u izboru hrane, te da svi budu zadovoljni!
 
Vaši omiljeni lokali
 
Ovakav prostor namenjen je manjem broju ljudi. To može da bude pivnica,  kafić, gastro pab, odnosno sva ona mesta u kojima ste provodili zajedničke trenutke. Ovakav koncept odgovara neobaveznim osobama, kojima formalnost nije presudna. Na ovakvim mestima  se često hrana izostavlja, a zvanice nazdravljaju sa mladencima sa nekoliko pića. 
 
Svadba na otvorenom
 
U slučaju lepog i toplog vremena, otvoreni prostor nikada nije greška. Iznajmljivanje barskih stolova često je u ovom slučaju, kao i angažovanje ketering servisa. Možete se okupiti u omiljenom parku, u obližnjem izletištu, na plaži ili na nekom salašu. Važno je da obezbedite dozvolu, ukoliko je potrebna i da pronađete plan B, ukoliko vas slučajno prekine kiša. 
 
Kod kuće
 
Mali broj ljudi vrlo lako možete smestiti i u svoj dom, pogtovo ukoliko imate i dvorište. To je kombinacija svega navedenog. Ovde možete poslužiti hranu koja je ruku delo vaših rođaka i komčinica, a možete angažovati i ketering. Piće se nabavlja po povoljnim cenama, u podrumima pića, a uvek se nađe i neka domaća flaša vina ili rakije, koja se čuvala baš za tu priliku. Ovde možete da budete mnogo opušteniji. Možete smestite zvanice u kuću ili stan, a takođe i na otvorenom ili ispod šatora, koji danas izgledaju kao male sale za venčanja.