LETNJA VENČANJA NA OTVORENOM – OSTVARITE SVA SVOJA MAŠTANJA

13.07.2015 15:39

LETNJA VENČANJA NA OTVORENOM – OSTVARITE SVA SVOJA MAŠTANJA

Toplo i sunčano vreme, pa potom sveže letnji noći, prava su prlika za originalno venčanje, koje ste oduvek priželjkivali. U ovom periodu možete iskazati svu svoju kreativnost i maštovitost. Dekoracija prostora postaje pravo uživanje iz koga će samo izvirati ideje, jer priroda upravo to nudi. Pa čak i da odaberete restoran za svadbe koji ima terasu ili određeni natkriveni deo, efekat neće izostati.

PROSLAVA U PRIRODI

Ukoliko se odlučite da vaša svadba bude u pravom smislu na otvorenom, u prirodi, potrebno je prvo da obratite pažnju na vremensku prognozu. Ukoliko je ona povoljna, krenite odmah da planirate. Ukoliko niste sasvim sigurni, neophodno je da obezbedite mesto gde će gosti moći da se sklone, ukoliko počne da pada kiša. To mogu biti dekorativni šatori, tende, ali i kišobrani. Njih možete iskoristiti kao odlične dekorativne detalje, koji mogu da se spuštaju sa visine ili da budu polegnuti.

Dekoracija prostora u prirodi zahteva da na željenu lokaciju dopremite barske stolove i stolice. Ukoliko želite filmsko venčanje, možete organizovati i posebne redove stoloica, na kojima će sedeti gosti dok traje ceremonija venčanja. Obavezna je i rajska kapija, koja bi trebalo da bude ukrašena u skladu sa prirodom koja vas okružuje. To isto važi i za cvetne aranžmane, kao i za sve detalje, koje ćete uključiti, na stolu, salvetama, torti i tako dalje. Ono što je najvažnije kod ovakvog dekorisanja prostora, jeste da ne narušava prirodu, nego da prati njen ritam i izgled. Trebalo bi da se uklopi, kako bi sve bilo skladno.

PROSLAVA U RESTORANU

Ukoliko vaš izbor ipak bude restoran za svadbe, odaberite onaj koji ima otvoren deo. Pod tim se misli na terasu, koja čak i ne mora da bude natkrivena, jer svakako postoji restoranski deo, u koji se možete povući, ako padne kiša. Takođe, ovo može da bude i komforniji prostor za goste. Ovo je jednostavnija verzija, jer nemate obavezu da iznajmljujete stolove i stolice, a često vam je u ponudi već i dekoracija.

Otvoreni deo takođe možete da ukrasite po sopstvenoj želji, unesete detalje i oživite magiju. Bilo da su u pitanju lampioni , sveće, baldahini, platna i slično, oplemeniće prostor pod vedrim nebom i učiniti ga potpuno nezaboravnim. Možete osmisliti i tematsko venčanje, pa da dekoracija prostora bude potpuno u određenom duhu.

Restoran za svadbe često vam već unapred nudi i meni, pa je to još jedna obaveza manje. Kada odaberete ono što želite, tu prestaje svako vaše angažovanje, posebno ukoliko odaberete mesto sa dobrim preporukama.

Letnja venčanja sobom nose poseban duh, jer je raspoloženje zbog sunca na mnogo višem nivou. Svakako, to može da naruši prevelika vrućina, ali ukoliko obezbedite pouzdan način za rashlađivanje i potom poslužite rashlađena pića, bezalkoholne koktele, voće i sladoled, niko neće imati razloga da ode ranije.