Venčanje se planira ceo život a realizuje u danu

20.11.2014 08:30

 Venčanje se planira ceo život a realizuje u danu
 
Dok maštate sve je moguće i sve je dozvoljeno, a od realnosti vas jedino deli budžet kojim raspolažete. Dame koje ceo život planiraju venčanje, pored toga što su u većini  mogu da se nađu i u problemu. Mnoštvo ideja koje se često preklapaju i previru važno je dobro koordinisati. Često se dešava da kreativnost nadvlada mogućnosti zbog ideja koje se prelivaju. Takođe dame naklonjene umetnosti retko su u sprezi sa materijalnim aspektima organizacije venčanja, pa je u tom slučaju najbolje da se angažuje organizator.  
 
Za dobru organizaciju venčanja od izuzetnog je značaja da se sa planiranjem krene na vreme. U saradnji sa stručnim licem, nakon što izložite sve svoje ideje, očekivanja i predočite budžet, na red dolazi utančavanje detalja. To se odnosi na tačan datum venčanja, izbor prostora, pozivnica, prema broju zvanica. Inspiracija za izbor prostora i celokupan izgled venčanja mogu da vam budu brojni magazini u kojima možete da naiđete na početne ideje koje ćete sopstvenim željama nadograditi. Kada se odrede tehničke stvari koje se odnose na sam prostor na red dolaze detalji. Izbor venčanice koja predstavlja poslednju reč mode, ispraćenu decentnom šminkom i odgovarajućim aksesoarom upućuju na mladu od stila.
 
Da bi i venčanje bilo takvo, potrebno je standarde nametnuti u svakom izboru i stvoriti odgovarajući ambijent. Modni trendovi se ne odnose samo na izbor garderobe već i na način dekoracije koja je vremenom evoluirala. Cveće ima svoje značenje, a cvetni aranžmani uveliko pričaju svoju priču. Ombre stil popularan u frizerskim salonima, sada mlade mogu da biraju i u cvećarama. Različitim nijansama i vrstama cveća možete da se igrate danima, sve do konačne odluke.
 
Centralna figura prostora u kojem se venčanje odvija svakako je mladenački sto, uvek posebno dekorisan. Na njemu najveću pažnju privlači mladenačka torta koja je pored mladenaca apsolutna zvezda večeri. Nekada klasične bele, sa odstupanjem samo u izboru figura na vrhu, sada su mladenačke torte postale umetnost. Njihov izgled predstavlja umetnički izraz poslastičara navođen sugestijama i željama naručioca. Njihov komplikovan dizajn i zahtevna konstrukcija iziskuju zaista mnogo vremena, pa je za ovaj projekat potrebno na vreme angažovati najbolje majstore.
 
Ovaj zadatak nikako ne treba da shvatite olako, izbora je zaista mnogo pa ga je zbog toga teško i napraviti. Neki od najmodernijih u 2014. su svakako metalik torte. Pored njih torte ukrašene volanima. Nova 2015 godina nosi sigurno i nove trendove u ukrašaanju mladenačkih torti.
 
Rustične torte na izgled nedovršene, osvojile su mnoga srca u 2014. godini. Ukrašene cvećem i voćem u svakom slučaju predstavljaju ukusan izbor.  
 
Da bi ste organizovali venčanje iz svojih snova ne treba i ne morate slepo da se držite trendova, već da ih prilagodite svojim željama i svojim potrebama.  Brojne nedoumice i poteškoće otklonićete uz pomoć organizatora. Ne zaboravite da bez obzira na dobronamerne savete, različita mišljenja i ukuse, jedino je presudno vaše. Dan venčanja je prevashodno vaš dan i niko i ništa ne sme da vam ga oduzme.