Kako da odaberete muziku za događaj koji organizujete?

14.07.2015 12:31

Kako da odaberete muziku za događaj koji organizujete?

Bilo da je u pitanju zvanična svečanost, okupljanje ili venčanje, muzika ne može da izostane. Različiti muzički instrumenti, izvođači ili njih nekoliko, koreografije ili svedena izvedba, sve zavisi od karaktera događaja. Bitno je da dobro definišete šta je cilj proslave, koliko će biti zvanica, kakvog su tipa, a potom da odaberete i muzičku podlogu.

BENDOVI

Najpopularniji izbor današnjice svakako su bendovi. Muzički instrumenti kojima raspolažu su brojni, jer oni imaju najmanje pet članova, od kojih većina svira. Bendove je poželjno da angažujete ukoliko imate veći broj zvanica, odnosno na proslave kao što su venčanja. Takođe, u dogovor sa bendom najčešće ulazi i obrok tokom nastupa, što je nezgodno ukoliko vam je ketering u Novom Sadu opcija za posluživanje. Prednost koju bendovi imaju jeste repertoar, koji je najčešće veoma širok. Takođe, prema dogovoru, možete dozvoliti muzičke želje ili ne.

TAMBURAŠKI ORKESTRI

Ovi muzički instrumenti razgaliće srca zvanica, jer su najčešće akustični. Ukoliko želite tradicionalniju i emotivniju atmosferu, tamburaši su savršen izbor. Možete ih angažovati tokom cele noći ili na kratko, odnosno na određen broj sati. Time su se svrstali u pogodno rešenje i za velike i za male skupove. Takođe, zamislite ketering uslugu u Novom Sadu koja nudi dobro vino i ukusne zalogaje onima koji se lagano njišu i uživaju u dobroj muzici. Savršeno.

KAMERNI ORKESTRI

Ozbiljna muzika vrlo je retka na skupovima, a orkestar se najčešće angažuje prilikom nekih svečanosti u vezi sa kulturom ili dolaskom zvaničnika. Ipak, mnogi mladenci imaju kamerne orkestre, kao uvod u svoje veče. Njihovi tonovi dočekuju goste. Muzički instrumenti koji se najčešće angažuju su gudački, daju miran i svečan ton, odnosno elegantnost celokupnom događaju. Ovakav način izvedbe sasvim se uklapa uz male događaje ili, kao što je već rečeno, uvodne momente nekog krupnog događaja, pa samim tim savršeni su ukoliko ste angažovali ketering u Novom Sadu.

DJ

Moglo bi se reći da su muzički instrumenti dobili zamenu u vidu veštog disk džokeja, koji će puštati odabranu muziku, njene remikse, mikseve i slično. Ovakav izbor pravo je osveženje na svadbama, kada atmosfera dostigne vrhunac. To ne mora da podrazumeva samo elektronsku muziku, nego i hitove iz osamdesetih, devedesetih godina. DJ-evi puštaju i domaću i stranu muziku, sve po vašoj zamisli. Osim svadbi, oni mogu da budu i zanimljivo iznenađenje na nekim formalnijim događajima, sa prilagođenom muzikom. Ketering u Novom Sadu ili meni – ovde je potpuno svejedno!