Kako se obući za svadbu, vodič za muškarce

02.11.2016 11:40

Kako se obući za svadbu, vodič za muškarce
Svadbeno veselje je dan kada svi mi iz svojih ormana vadimo najlepše toalete, cipele, nakit, parna odela, košulje i smokinge, ili pak danima unapred obilazimo poznate gradske butike u potrazi za nečim unikatnim i jedinstvenim što će nas moći izdvojiti iz mase kada je proslava u pitanju. Samim tim i sami postajemo svojevrsni deo dekoracije venčanja.
 
Muškom delu populacije posao nije ni malo olakšan. Iako deluje da je njima jednostavno pronaći savršenu kombinaciju, to zapravo i nije baš tako lako. Zapravo, oni ponekad imaju veće muke sa uklapanjem delova svog savršenog autfita od svojih pratilja. 
 
Takođe, muke mogu da nastanu i kada je potrebno boje uskladiti sa bojama lepše polovine. Tako, momci imaju običaj da, ako ništa drugo, makar leptir mašnu, kravatu ili ukrasnu maramicu upare sa bojama njihovih pratilja. Oni malo hrabriji upariće košulju ili pak čitavo odelo. 

Sa ovim bojama nećete pogrešiti
 
Odeća koja definitivno nikada neće izaći iz mode kada su elegancija i dobar stil u pitanju je ona crne boje. Takozvano parno odelo, komplet sakoa i pantalona ili pak smoking u crnoj boji, nepogrešiv su odabir kada želite da izgledate elegantno i svetski. Naravno, nije zabranjeno ni eksperimetisati sa bojama i šarama, uklapati ih i kombinovati, a ako se u tim vodama ne snalazite baš najbolje sami, uvek možete povesti prijatelja ili člana porodice u koga imate poverenje da vam priteknu u pomoć, pa čak možete unajmiti i stilistu.
 
Nadalje, popularne boje jesu i teget i siva, ali i braon boja se probija za svoje mesto pod suncem. Karo šara ili pak pruge jesu dobri za one hrabrije, a isto važi i za kakve upečatljive  kravate, leptir mašne ili košulje jarkih boja. Akcesoari koji mogu upotpuniti sliku jesu i cilindar i štap, koji daju dozu elegancije i ozbiljnosti, i po kome ćete definitivno da se izdvojite iz mase i da budete primećeni. 
 
Kada birate košulju, možete se odlučiti za nepogrešivu belu varijantu, ali i za i više nego elegantnu crnu i teget. Možete takođe biti i nešto hrabriji, pa košulju uparti sa odevnom kombinacijom vaše lepše polovine, te tako izabrati bledo ružičastu, bordo, svetloplavu, lila ili pak jarko crvenu košulju. Akcesoari kojima možete upotpuniti kombinaciju mogu biti u vidu kakvog dobrog sata ili pak elegantnih neobičnih manžetni za košulju.
 
Dodatni elementi
 
Cipele su takođe veoma važan deo stajlinga. Poslednjih godina modni trend zahteva od vas da cipele ne kupujete već da ih sami kreirate i odnesete izrađivačima. Tako da su vam vidici tu veoma široki i otvoreni i imate veliki izbor i velike mogućnosti kombinovanja. Za one hrabrije opet su tu razne varijante kombinovanja kako boja tako i dezena.
 
Poslednje pitanje koje vas čeka jeste - Kako namestiti frizuru? Pred slavlja frizeri i brice imaju pune ruke posla da urede vašu kosu i vašu bradu. Ukoliko više volite možete to učiniti i sami, onako kako ste navikli i znate da vam najbolje stoji, sa ili bez upotrebe gela za kosu.
 
Kada ste se u potpunosti sredili, spremni ste krenuti put crkve i opštine gde ćete uveličati slavlje svojim prisustvom, a zatim i čestitati mladencima na njihovom budućem zajedničkom životu. Sledi večera u restoranu, kao i puno pesme i proslava sa svojim najbližima.