Budite mlada koju će svi da vole

10.05.2013 10:38

Budite mlada koju će svi da vole

Iako je uvaženo mišljenje da je mlada "anđeo", da je ona "prelepa", "predobra", i svi joj se smeškaju i odobravaju, znajte da to nije tako.

U krugu rodbine, babe, tetke i strine sigurno će pronaću neku zamerku na vašu venčanicu, frizuru, ponašanje, stav ili ne daj Bože sam brak.

Nije normalno da vas svi vole, pa tako i ovde, ali evo nekoliko saveta kako da na vaš važan dan ipak pokupite sve simpatije...

Nemojte se postavljati iznad drugih gošći. Iako je ovo vaš i samo vaš dan, on ne bi bio takav da nema gostiju. Prema tome, lepo se ponašajte! Nemojte upućivati poglede sa stavom "zar nisam prelepa?", već udelite komplimente i svojim drugaricama i rodbini. Jedno prosto "imaš divnu haljinu", ili "danas izgledaš očaravajuće" biće dovoljno da još nekome ulepšate dan.

Ne preterujte u kinđurenju. Čipkana venčanica, cipele sa mašnicom, veo sa ružom, nokti sa šljokicama, kosa sa mnoog lokni i napadna šminka, sigurno će izazvati negativne komentare. Ne preterujte. Budite umerena i elegantna mlada koja će svojim stilom i izgledom odavati istinu - vi ste prava žena za vašeg muža.

Samo bez nervoze. Osmeh na lice, i budite opuštena mlada. Nervozne čangrizava niko ne voli. Pa šta ako nije sve kako ste zamislile? Ne dozvolite da vas i najmanja sitnica iznervira. Tako je, kako je, a vi morate da iskoristite baš sve kako biste uživali u ovom danu.

Lepo ponašanje. Niko ne voli mladu koja skače po stolu, i drži flašu ili cigaretu u ruci. Iako ste možda zaista takva osoba, ovo vam ne priliči na sopstvenom venčanju. Niko vam ne brani da zaplešete, zapevate i da se proveselite, ali trudite sa da to sve bude pristojno. Nakon ponoći, i kada se presvučete, možete sebi dati malo oduška, ali ipak... vi ste mlada!

Lepo se odnosite prema svom novopečenom mužu. Nemojte već nakon sat vremena po venčanju da počnete sa kritikama - "nemoj da skidaš sako", "namesti kravatu", "ovo ti je već treće piće, samo da znaš". Muškarcima je ovo veoma stresno - verovale ili ne, stresnije nego ženama, te ih pustite da se malo opuste.  Pa šta i ako popiju koju čašicu više? Neka budu veseli, pa ne žene se svaki dan ženom kao što ste vi.

Ne zasenjujte salu. Obično sala za venčanja ostane bez teksta kada mlada i mladoženja kroče u nju, no nemojte da stalno očekujete ovakav tretman. Svi gosti koji su tu, ustaće, igraće sa vama i nemojte očekivati da uvek budete u centru dešavanja. Pustite ljude da se vesele. Nadmoć u ovoj situaciji sala za vencanja ne oprašta :)