Šta pokloniti za svadbu?

26.02.2016 15:32

Šta pokloniti za svadbu?

Odlazak na proslavu venčanja, odnosno svadbu, prilika je da ih darujemo nečim što smatramo da je prigodno. Ukoliko izuzmemo novac, koji je uvek dobrodošao, možda se naši pokloni baš i neće dopasti mladencima ili će se dogoditi da smo mi treći koji donose peglu. Zbog toga bi trebalo malo razmisliti. Posebno ukoliko par nije napravio spisak sa onim šta bi voleli da dobiju, a na kome se vidi da li je neko već rezervisao neki poklon. Ovo je sve popularniji pristup, koji može da olakša situaciju, ali pošto u većini slučajeva to ne postoji, imamo nekoliko predloga za vas.

Tehnika

Ukoliko mladi bračni par kreće u samostalan život, a još nije opremio svoj dom, tehnika je uvek dobrodošla. Frižidere, šporete i veš mašine ostavite onima koji su najbliži, a vi budite originalni. Sigurni smo da će ih  aparat za espresso kafu oduševiti! Zamislite ih kako jutra provode uz miris kafe, ili kako pripremaju omiljeni napitak dok žure na posao. Ovo će im olakšati svakodnevicu, a i omogućiti im i da uživaju u njoj. Poklonite im set za gledanje filmova, koji čini dvd plejer i zvučnici, a posebno će se obradovati 3D paketu, u kome možete da odaberete i 3D naočare. Možete da im poklonite i klima uređaj, ukoliko znate da im je potreban, ali i male kućne aparate, kao što su mini pekare, ledomati ili aparat za kokice. Razmislite čega će se retko ko setiti, a šta će im biti korisno.  

Uređenje stana

Osim što mladence možete opremiti nečim od tehnike, detalji za uživanje u novom domu svakako su dobar izbor. Ipak, trebalo bi da se raspitate kakav je stil mladenaca, odnosno šta je to što vole, ukoliko niste u poslednje vreme provodili zajedničke trenutke. Cvetni aranžmani za venčanja često se nose kao dar mladoj, a oni mogu da budu odličan ukras koji će ona poneti u svoj novi dom. Originalni ramovi za slike, ručno rađeni, biće savršeni za čuvanje uspomena. S obzirom na to da će imati mnogo razloga za nazdravljanje, lepe čaše za vino će poslužiti, posebno ako ugravirate njihove inicijale. Možete pokloniti i lepa ogledala, svećnjake, kao i vaze.

Osmislite pakete, kao što su oni za kuhinju, spavaću sobu ili za mladence kao buduće roditelje. Tu možete da uključite razne elemente, kao što su na primer escajg, posuđe i kuvar, bade mantili sa inicijalima mladenaca, jastučnice i mirišljavi sapuni, odnosno priručnici za roditelje, sitnice za bebu i slično. Sve začinite nekim slatkišem, lepom ukrasnom vrpcom i budite sigurni da će mladenci biti zadovoljni.