Da li žurite da se venčate?

01.02.2013 10:04

Da li žurite da se venčate?

Da li ste već "zašli" u poznije godine? Da li vas na svakom koraku ljudi sreću sa pitanjem : "Planiraš li skoro da se udaš"?

Da li vas ovo nervira?

U našem narodu, još uvek vlada delimično patrijarhalno ubeđenje da je žena sa 30 očajna i da nešto sa njom nije u redu ukoliko nije udata ( po mogućstvu već sa dvoje dece). No, da li ste spremni na kompromis- udati se makar kako, ili udati se kasnije i čekati "gospodina pravog"? Da li vas plaše praznici i romantični momenti kada svi u društvu imaju nekoga a vi ste sami? Da li vas plaši dan zaljubljenih? Mi mislimo da trebate dobro da razmislite o ovom pitanju, i evo nekoliko stvari o kojima morate da vodite računa.

  •     Šta je ono na šta se vi fokusirate? Da li ste opsednuti da imate venčanje iz bajke ili je vaša opsesija da živite u braku? Ukoliko se vodite razmišljanjima o "venčanju iz bajke", zapamtite da bajkovita venčanja ne postoje. Nešto svakako može krenuti po zlu čak i kada sve detalje isplanirate do tančina. Na ono što sigurno ne možete da utičete je ponašanje gostiju. Nećete moći nikako da sprečite da sala za venčanje ostane bez teksta kada neko počne da pravi gluposti.
     
  •     Da li maštate o detaljima vašeg venčanja iako još uvek niste ni vereni niti imate momka? Mi zastupamo filozofiju da to ne treba da radite, jer uprkos vašim željama i maštanjima, nećete na taj način učiniti da se muškarac vaših snova iznenada pojavi. Opustite se, kada naiđe "onaj pravi", tada ćete imati potpuno drugu sliku u glavi šta je to idealno venčanje.
     
  •     Imajte na umu da vaš očaj da se udate može da utiče na to da svom okruženju "odašljite" loše signale koji će u stvari da uplaše suprotni pol. Ne zaboravite da je smao 7% u ukupnoj komunikaciji verbalno a ostalih 93% predstavljaju signali koje šaljem ostalim manirima.
     
  •     Da li težite da se venčate zato što verujete da će to da vas ispuni i da ćete postati kompletna osoba? Morate razumeti da vas brak neće kompletirati i napraviti od vas ispunjenu osobu. Ukoliko smatrate da morate da budete u "dvoje" da biste vi zaista bili ono što jeste, onda ste zaista na putu pogrešnog razmišljanja. Ne morate da budete polovina nečega da biste se vi osećali celi. Ovo dobro zapamtite!
     
  •     Ukoliko se spremate na brak i vereni ste, da li ste sa svojim partnerom raspravljali o tome gde ćete da živite, koju relikigiju ćete da podržavate i u kom maniru ćete da vaspitate decu? Ukoliko o ovome niste raspravili i pronašli zajednički put pre braka, da li smatrate da ćete spajanjem života venčanjem uspeti da prevaziđete ove ključne razlike?
     

Pitanja je mnogo, mi vam predlažemo da razmislite dobro o svemu, i da svakako izaberete varijantu- sami i srećni nego venčani u nesrećnom braku.